Titularizare cu sistem de securizare a foilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba scrisă de la examenul de titularizare a profesorilor programată pentru 14 iulie se va desfăşura în aşa fel încât orice posibilitate de fraudă să fie înlăturată, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Ministrul Daniel Funeriu a explicat că fiecare candidat în parte va avea un cod de bare unic înscris pe foile de examen.

Sistemul electronic 666 folosit împotriva fraudei la examenele date de profesori

Această măsură a fost luată şi pentru faptul că în acest an concurenţa pentru un post de profesor titular a crescut. Anul trecut au fost 13.000 de posturi titularizabile şi 45.000 de candidaţi.
 
Datele oficiale arată că la examenul din acest an s-au înscris aproape 60.700 de candidaţi, dar numai 50.000 au trecut de proba de verificare a dosarelor.

Numărul locurilor titularizabile scoase la concurs în 2010 e de 5.200, faţă de 13.000 de posturi şi 45.000 de candidaţi anul trecut. Concurenţa cea mai mare este acum la specializările: consiliere psihopedagogică, limba română şi metodică, predarea limbii române pentru institutori şi învăţători.

Potrivit datelor centralizate de minister concurenţa cea mai mare este în judeţul Gorj, unde sunt 14 candidaţi pe un loc la consiliere psihopedagogică şi câte opt concurenţi pentru un post la limba şi literatura română şi metodică, limba şi literatura română, economie şi administraţie.

Programul examenului

14 iulie - proba scrisă
16 iulie - afişarea rezultatelor
16-18 iulie - înregistarea contestaţiilor
19 iulie - rezolvarea contestaţiilor
20 iulie - rezultate finale

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite