Sistemul electronic 666 folosit împotriva fraudei la examenele date de profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 1.300 de candidaţi care s-au înscris la examenul de titularizare de anul acesta vor avea o surpiză uriaşă la intrarea în săli. Pe lângă regulile deja comune impuse împotriva fraudării examenului, cadrele didactice nu vor mai avea voie să îşi semneze lucrările.

Un sistem electronic de control prin cip şi cod de bare va fi folosit şi la examenul de titularizare din Timiş. În data de 14 iulie, când cadrele didactice din judeţ vor intra în sălile de examen pentru a-şi demonstra cunoştinţele la diverse specializări, acestea nu îşi vor mai scrie numele pe foile de examen şi nici nu vor mai îndoi colţurile. În schimb, vor primi un abţibild cu un cod de bare pe care îl vor lipi pe fiecare filă din lucrarea de examen. „Fiecare candidat va primi un număr suficient de etichete autocolante pentru cât ar putea scrie", a spus Sandu Golcea, inspector general în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş. Schimbarea radicală a fost anunţată ieri de Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în cadrul unei video conferinţe la care au participat reprezentanţii ISJ Timiş.

Profesorii viitorului din Timiş vor lucra cu jumătate de normă

Centre de corectare în toată ţara

După ce lucrările sunt finalizate, acestea vor fi adunate pe specialităţi şi vor fi trimise în 11 colţuri ale ţării, 11 oraşe unde vor fi centre de corectare a lucrărilor, în care comisii speciale vor corecta lucrările tuturor candidaţilor de la o anumită specializare din întreaga ţară. „Apoi, se decriptează la centrul de corectare şi nota va fi transmisă direct în calculator cu ajutorul unui aparat care citeşte codurile respective. Nici în momentul acela nu se ştie numele, notele vor fi trecute în dreptul codului de bare", a explicat Sandu Golcea. Urmează ca, printr-un sistem electronic rezultatele să fie decriptate şi trimise în centrele de examen din fiecare judeţ.  Un astfel de sistem este folosit deja în Germania. „Se încearcă toate posibilităţile să se elimine sistemul de fraudare a examenului. Desigur, regulile valabile până acum rămân în continuare valabile. Nu au voie cu alte surse de informare", a spus Ion Luican, inspector adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Lupta împotriva copiuţelor la Bacalaureat a început cu pungi de plastic

TOTUL DESPRE BAC: Note de 10 pe linie, multe contestaţii şi topul liceelor fruntaşe

Scimbare în calendar

În Timişoara vor exista trei centre de examen la Colegiul Naţional Bănăţean, Colegiul Tehnic „Henri Coandă" şi Grupul Şcolar „Emanuil Ungureanu". Datorită noului sistem de identificare a lucrărilor de examen, calendarul mişcării personalului didactic va fi modificat. Astfel, rezultatele vor fi transmise comisiilor în 18 iulie urmând imediat depunerea cererilor de contestaţii până în 19 iulie, inclusiv. Rezultatele finale vor fi aflate abia în 24 iulie. La concurs s-au înscris peste 1.300 de cadre didactice pentru care sunt puse la dispoziţie doar 37 de locuri titularizabile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite