O gravidă s-a sinucis din cauza soacrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Kocsis, însărcinată în cinci luni, nu a mai suportat discuţiile cu mama logodnicului său şi s-a aruncat din maşina condusă de Ion Pălăceanu, cel care urma să-i devină soţ. Femeia, în vârstă de 30 de ani, a murit pe loc. Psihologii consideră că părinţii viitorilor miri greşesc adesea printr-o implicare exagerată în relaţia tânărului cuplu.

Ana Kocsis (30 de ani) şi Ion Pălăceanu (32 de ani), doi logodnici din Timiş, păreau să aibă un viitor strălucit. Tânăra era gravidă în luna a ­cincea, iubitul avea un loc bun de muncă în construcţii, iar în această toamnă urmau să se căsătorească. Planurile lor erau mereu umbrite de certurile cu socrii, care aprobau relaţia, dar aveau aşteptări prea mari de la cei doi tineri.

„A fost un gest inexplicabil"

Miercuri seară, după ce a vizitat-o pe viitoarea mamă-soacră, Ana Kocsis şi Ion Pălăceanu s-au urcat în maşină şi au plecat spre casa din comuna timişeană Sânandrei. Pe drum, între cei doi iubiţi a apărut o nouă sămânţă de scandal, de la planurile de nuntă urzite de socri. Faţă de conflictele obişnuite, de data aceasta, tânăra nu a mai rezistat şi a ales să facă un gest extrem, fără să se gândească la consecinţe.

„Noi veneam de la mama. Pe drum, ne-am luat la ceartă. Nu a spus că se aruncă, a fost un gest inexplicabil. În toamnă trebuia să ne căsătorim şi ea urma să nască un băieţel", a spus logodnicul fetei.

Cum era gravidă în luna a cincea, Ion Pălăceanu i-a cerut Anei Kocsis să se mute pe bancheta din spate. Poziţia din maşină a ajutat-o pe femeie în împlinirea planului ei sinucigaş. În timp ce maşina rula cu 50 de kilometri la oră, tânăra a deschis portiera din dreapta şi s-a aruncat în gol. Scena de groază a fost văzută de logodnicul ei în oglinda retrovizoare.

Un motociclist care trecea prin preajmă a fost martor al sinuciderii. Bărbatul a fost şi prima persoană care a sunat la Serviciul de Urgenţă 112. „Noi nu am aflat de existenţa sarcinii abia după ce victima nu a mai putut fi resuscitată. Am încercat mai bine de 40 de minute să o resuscităm.

În urma impactului cu solul, victima s-a ales cu coloana vertebrală ruptă şi un traumatism cranio-cerebral. Am găsit-o fără puls şi fără semne vitale. Probabil, fătul a murit din cauza sângerărilor", a spus Alin Farcaş, medicul care a acordat primul ajutor, angajat al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

„Tânăra nu a fost forţată să sară"

La auzul veştii că viitoarea noră s-a sinucis din cauza ei, Maria, mama lui Ion Pălăceanu, a izbucnit în plâns şi a evitat pe cât posibil să dea ochii cu jurnaliştii prezenţi. Criminaliştii au avut nevoie de două ore pentru a aduna toate probele de la locul sinuciderii. Ieri-dimineaţă însă, procurorul de caz a clasat evenimentul ca şi sinucidere.

„Cercetările noastre continuă, dar nu există probe care să ateste că tânăra ar fi fost forţată să sară din maşină. Evenimentul nu poate fi catalogat nici accident rutier sau autoaccidentare, pentru că lipsesc elementele de constituire ale acestui fapt. Cazul este considerat sinucidere", a spus Marinela Apostolache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

"Noi veneam de la mama. Pe drum, ne-am luat la ceartă. Nu a spus că se aruncă, a fost un gest inexplicabil. În toamnă trebuia să ne căsătorim şi ea urma să nască un băieţel."
Ion Pălăceanu
logodnicul victimei

„Socrii obişnuiesc să intimideze nora"

Psihologii sunt de părere că părinţii viitorilor miri greşesc adesea, întrucât nu le acordă suficientă încredere. „Tema conflictului dintre socrii şi ginere sau noră se regăseşte în actualitatea românească. Întotdeauna, părinţii vor avea standarde ridicate faţă de orice persoană nouă care li s-ar putea alătura familiei. Părinţii mai consideră şi că tinerii nu sunt niciodată suficient de maturi încât să decidă pe cont propriu. Ar mai fi încă un considerent de care trebuie ţinut cont: viitori socri obişnuiesc să intimideze nora sau ginerele pentru a arăta că au un cuvânt important de spus în orice privinţă. În astfel de relaţii ar trebui să existe multă comunicare", e de părere psihologul timişorean Ileana Sârbu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite