Elicoptere, bolizi de lux şi cristale Swarovski la nunta prinţesei Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela şi Damin, copiii a doi dintre liderii ţiganilor din judeţ, îşi aşteaptă şi azi invitaţii la nunta din Târgu-Jiu care a început duminică şi se va termina abia vineri. Miri şi naşi aduşi cu elicopterele, bolizi de lux turaţi, pahare cu cristale Swarovski au fost doar câteva dintre „detaliile“ nunţii care a adunat tot oraşul la petrecere. 

Căsătoria fiicei lui Dan Bârcină, om de afaceri de etnie rromă din Târgu-Jiu, a oprit timpul în loc pentru localnici. Duminică, trei elicoptere au survolat ore în şir oraşul, maşinile de lux au fost turate pe bulevard sub privirile poliţiştilor, iar parcul lui Brâncuşi a fost neîncăpător pentru alaiul de nuntaşi veniţi la căsătoria dintre Mihaela şi Damin. CLICK AICI pentru a vedea cum au blocat ţiganii petrecăreţi din România o autostradă din Germania

Ţiganii se bat în nunţi „împărăteşti” pe internet

Iar asta a fost abia prima zi de nuntă. „La ţigani, nunta ţine trei zile, dar eu nu ştiu dacă sunt ţigan sau român, aşa că va ţine până vineri. Sunt în extaz!", a declarat Bârcină.

Socrul mic a dorit ca tot oraşul să ţină minte nunta fetei sale, Mihaela (21 de ani), aflată deja la a doua căsătorie. Tânăra şi-a încercat norocul cu Damin Radian (20 de ani), băiatul lui Radian Andronache, din Bengeşti-Ciocadia.

Damin a purtat un costum marca Armani, de 2.500 de euro, livrat direct de la Milano, iar mireasa a ales o rochie marca Valentino, care a costat 5.000 de euro. Banii au fost ultima grijă a cuscrilor. „Nu contează câţi bani a costat nunta. Dau oricât pentru fericirea fiului meu şi mă bucur că s-a căsătorit cu aleasa inimii lui", a spus Radian Andronache, socrul mare.

Zbor deasupra unui cuib de nuntaşi

Mirii au făcut un tur al oraşului Târgu-Jiu

image

O parte dintre invitaţi, printre care mireasa şi naşii, au venit la nuntă cu elicopterul. Un aparat l-a adus la Târgu-Jiu pe Iulian Boţ, zis Viscol, şeful unui puternic clan ţigănesc din Lugoj, şi unul dintre cei 11 naşi ai mirilor. „Pe noi, ca naşi, ne-a impresionat foarte mult faptul că domnul Dan a făcut acest gest pentru a trimite elicopterele la mine acasă, la Lugoj, pentru a mă aduce pe mine şi pe familia mea la Târgu-Jiu. Este de vis", a declarat rromul.

Nuntaşii au aruncat cu petale de trandafiri şi bomboane din aer. „Un  elicopter este al meu, iar celelalte două au fost împrumutate de la un colaborator apropiat. Nu a costat nimic. Păi ar fi costat enorm, numai o oră de zbor costă 1.500 de euro!", a explicat socrul mic. Dan Bârcină spune că a luat toate avizele necesare de la primării pentru ca nuntaşii să fie aduşi de la Lugoj la Târgu-Jiu cu elicopterul: „Am luat autorizaţii de la Autoritatea Aeriană Română pentru culoare de zbor, precum şi de la Primăriile Lugoj şi Târgu-Jiu pentru survol şi aterizări".

Dan Bârcină (dreapta) bea din pahare cu cristale Swarovski

image

În replică, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu ridică din umeri. „Nu s-a solicitat vreo autorizaţie legată de aterizarea unor elicoptere. Nu cunosc dacă primăria are dreptul să dea aceste autorizaţii şi nu ştiu cine trebuie să le acorde", a spus Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
 
Decapotabila nu stă la semafor

Nuntaşii au petrecut până în zori la restaurantul Brâncuşi

image

Alaiul de nuntaşi s-a îmbarcat duminică în zeci de maşini de lux, iar mirii au salutat trecătorii mai ceva ca preşedinţii americani.
Autoturismele au intrat pe contrasens şi au călcat linia continuă sub privirile poliţiştilor care au rămas cu procesul-verbal în mână şi gura căscată. „Ştiu că au fost aplicate amenzi, dar nu ştiu dacă participanţilor la nunta respectivă", a spus Dumitru Tatomir, comandantul Poliţiei Rutiere Gorj.

La petrecerea din noaptea de duminică spre luni au dansat pe ritmurile celor mai cunoscuţi manelişti peste 800 de invitaţi.

Printre aceştia s-au numărat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, Toni Mihail Greblă, senator, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat şi naşul Mihaelei la prima ei nuntă, precum şi Doinel Popescu, şeful Evidenţei Persoanelor Gorj. Petrecerile se vor ţine lanţ până vineri.

Banii înseamnă putere

Maria Tomescu, psiholog, consideră că opulenţa afişată de rromi ţine de mentalitatea lor, dar şi de lipsa de educaţie: „Luxul strident ar putea fi un indicator al educaţiei scăzute, dar are o anumită legătură cu tradiţiile. Mentalitatea lor este că puterea în comunitate nu se raportează la gradul de inteligenţă, ci la câte bunuri materiale de mare preţ posedă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite