Poliţist băgat în comă de un interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţ Oprea (24 de ani) a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de un tânăr pe care îl anchetase în urmă cu câteva luni. George Daniel Uţă (21 de ani) a ajuns în vizorul poliţiei după ce, în luna aprilie, şi-a bătut cu bestialitate prietena, fiica unui şef de post din judeţul Dâmboviţa.

UPDATE Agresorul poliţistului aflat în comă a fost prins

Codruţ Oprea, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a ajuns în comă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, ieri-dimineaţă, după ce a fost lovit în cap cu o sticlă de un cunoscut interlop din Târgovişte.

Mai citeşte şi:

Trei scandalagii au „dezbrăcat“ un poliţist din Medgidia

Incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, într-un bar de fiţe din centrul municipiului Târgovişte. Deşi era în afara orelor de program, Codruţ Oprea voia să verifice unele suspiciuni legate de consumul de droguri în localul respectiv. În jurul orei 4.30, pe când se afla în grupul sanitar al clubului, Codruţ Oprea a fost lovit în cap, din spate, cu o sticlă. Agresorul, George Daniel Uţă, a sărit imediat pe geam şi a dispărut. Poliţistul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Fiindcă intrase deja în stare de comă, medicii au hotărât să-l transfere la Bucureşti.

George Daniel Uţă este cunoscut drept unul dintre locotenenţii liderului clanului Ghenosu. Potrivit primelor concluzii ale anchetatorilor, Uţă ar fi vrut să se răzbune pe poliţist, după ce acesta a făcut parte din echipa care l-a anchetat în urmă cu câteva luni. Şi atunci, ca şi acum, interlopul era acuzat de lovire cu bestialitate. Victimă îi căzuse chiar iubita, pe care o snopise în bătaie într-o scară de bloc. Rudele poliţistului sunt distruse de tragedia care s-a abătut asupra lor. „Doamne, cum i s-a putut întâmpla aşa ceva copilului meu? Nu vom pleca din spital până el nu-şi va reveni", a spus cu lacrimi în ochi mama agentului lovit, Maria Oprea (49 de ani).

Aceasta a povestit că a fost anunţată de nişte prieteni ai lui Codruţ. „Era într-un bar, alături de câţiva prieteni. Deodată a fost chemat într-un separeu, lângă baie, de un băiat pe care îl cunoştea din vedere, căruia i se spune „Piticul". Acolo era un altul, căruia, mi-au spus prietenii lui că i se spune „Danezul". Acesta este cel care l-a lovit în cap", a mai spus mama agentului.

„Îşi dorea de mic să se facă poliţist"

Femeia se teme pentru viaţa sa şi a celorlalţi membri ai familiei. „După ce băiatul meu se va face bine, pentru cel care a fost capabil de o asemenea cruzime nu pot decât să mă rog. Pentru că dacă a fost la un pas să-mi omoare ceea ce am cel mai de preţ pe lume nu putea fi decât nesănătos la cap", a adăugat mama băiatului printre suspine.

Tatăl lui Codruţ, Adrian Oprea (53 de ani) nu s-a dezlipit nicio clipă de copilul său, aflat la Terapie Intensivă. Alături de părinţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca se află unchiul, mătuşa şi verişoara lui Codruţ. „De când era mic îşi dorea să devină poliţist. El şi fratele său, care este tot poliţist în Târgovişte, sunt ca şi fraţii mei. Când eram mici ne jucam de-a «Hoţii şi vardiştii». Avea aptitudini pentru această meserie încă de pe atunci. Îmi doresc din tot sufletul să se facă bine", a declarat verişoara lui Codruţ, Vasilica Duţă (28 de ani).

Este în stare extrem de gravă

Starea poliţistului este extrem de gravă. „Pacientul este în comă profundă posttraumatică. A fost operat de hematom intracranian şi se află în continuare la secţia de Terapie Intensivă. Este prematur să ne pronunţăm încă asupra şanselor sale de supravieţuire. Trebuie să mai aşteptăm câteva zile", a declarat, pentru „Adevărul", purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa. La finalul ediţiei, George Daniel Uţă nu fusese încă prins de către poliţişti. Pe numele său a fost deschis un dosar penal de tentativă de omor.

A lovit un poliţist cu toporul

Un caz similar celui petrecut sâmbătă noaptea, la Târgovişte, a avut loc în august 2008. Atunci, interlopul bucureştean Mărgean Răgălie l-a lovit cu toporul în cap pe un poliţist în plină stradă. Incidentul a avut loc în timp ce echipa de ofiţeri criminalişti în care se afla victima încerca să depisteze un autoturism furat. În data de 21 iunie 2010, Curtea Supremă l-a condamnat pe Răgălie la 9 ani de închisoare, obligându-l şi să-i plătească poliţistului daune morale în valoare de 8.000 de euro.

Şi-a bătut prietena în scara blocului

Bătaia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere 

image

În luna aprilie a acestui an, Andreea Gălie (19 ani), fiica şefului Postului de Poliţie Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa, a fost snopită în bătaie de iubitul său, George Daniel Uţă, după ce i-a spus că vrea să-l părăsească.

Cel poreclit în zonă „Danezul" a pândit-o pe Andreea pe când se întorcea de la o prietenă şi a târât-o cu forţa în apartamentul său. Pe drum, a bătut-o cu bestialitate. Scenele au fost surprinse de o cameră de supraveghere din zona blocului în care
locuieşte Uţă.

Şi-a retras plângerea

Fata a reuşit să scape din apartamentul unde fusese încuiată de iubitul său şi şi-a sunat tatăl. A ajuns la spital cu multiple echimoze faciale, leziuni ale membrelor inferioare, traumatism cranio-cerebral acut şi fractură de os parietal. Purtătorul de cuvânt la IPJ Dâmboviţa, agentul de poliţie Georgiana Comănici, a declarat că George Daniel Uţă a fost cercetat pentru lovire, însă partea vătămată şi-a retras plângerea.

„Poliţiştii au reţinut în sarcina sa şi săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, considerând că nu s-au întrunit elementele constitutive ale infracţiunii", a precizat Georgiana Comănici. Potrivit unor surse judiciare, Andreea Gălie şi-a retras plângerea formulată împotriva lui Uţă, susţinând că este în relaţii foarte bune cu el şi că a încercat să se despartă doar la presiunile tatălui ei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite