Suspendarea „Orei de foc“ rămâne un mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Pe mai multe canale media au apărut diverse scenarii cu privire la închiderea, peste noapte, a emisiunii Ora de foc de la Realitatea TV, neconfirmate oficial.

Producţia moderată de Adrian Ursu şi de Oana Stancu a fost suspendată la mijlocul săptămânii de către Sebastian Ghiţă (34 de ani), managerul postului, aparent fără niciun motiv plauzibil. Mai mulţi şefi de la Realitatea TV au invocat argumentul ratingului modest.

Mai citeşte şi:

Oana Stancu: „Nu-mi este clar dacă suntem daţi afară"

„«Ora de foc» nu era un competitor serios pentru emisiunea difuzată în acelaşi interval orar de Antena 3 («Sinteza zilei» - n.r.), care avea rating dublu", ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al RTV, Dragoş Nedelcu. Dar acest argument nu pare a sta în picioare. Posturile de televiziune româneşti au închis zeci de emisiuni din raţiuni de rating, dar au aşteptat finalul unui sezon pentru a recurge la asemenea acţiuni.

În plus, în momentul scoaterii din grilă a unei emisiuni, aproape întotdeauna există o producţie pregătită din timp pentru a o înlocui. În acest caz însă, lucrurile nu au stat aşa. Locul „Orei de foc" a fost luat la repezeală de emisiunea „Zona de impact" a Corinei Drăgotescu. „Voi prelua spaţiul de seară temporar, până la 15 martie, când se va stabili noua grilă de programe", a declarat Corina Drăgotescu pentru „Adevărul". Ediţia de miercuri-seară a emisiunii „Zona de impact" a avut un rating mediu de 1,6% pe targetul comercial al postului, 25 - 55 de ani la nivel urban. Emisiunea „Subiectiv" de la Antena 3 a avut 1,5% rating pe acelaşi target. 

SCENARII

În prezent, statutul celor doi realizatori este incert. Miercuri, Oana Stancu declara ziarului „Adevărul" că nu ştie sigur dacă ea şi colegul ei de platou au fost sau nu daţi afară. La rândul său, Adrian Ursu a declarat că discută cu avocatul lui în legătură cu contractul pe care îl are cu Realitatea TV.

Contactată ieri de „Adevărul", Oana Stancu a refuzat să mai facă vreo declaraţie în legătură cu acest caz. În acelaşi timp, Adrian Ursu a spus că încă nu au fost informaţi cu privire la rolul lor în cadrul postului TV. Ursu s-a relaxat miercuri-seară în intervalul în care ar fi trebuit să fie în emisiune, ieşind la plimbare cu câinele. Închiderea brutală a emisiunii a născut mai multe ipoteze legate de motivele suspendării producţiei TV. Potrivit paginademedia.ro, unul dintre motive ar fi fost legat de convorbirile repetate ale celor doi moderatori cu acţionarul majoritar al postului Sorin Ovidiu Vîntu, lucru interzis de Sebastian Ghiţă.

În plus, pe alte canale media a apărut şi informaţia că prestaţia celor doi ziarişti a deranjat anumite oficialităţi care au făcut presiuni pentru scoaterea emisiunii de pe post. Până în acest moment niciuna dintre cele două ipoteze nu a fost confirmată. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite