Asasinatul de la Siret s-a blocat în răspunsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape şapte luni de când Raluca (6 ani) şi Carmen Hriţcu (39 de ani) au fost executate în stil mafiot în apartamentul din Siret, principalul suspect, ucraineanul Leonid Zaporojneţ (51 de ani) nu poate fi tras la răspundere.

În tot acest timp, autorităţile române nu au făcut nimic altceva decât să aştepte, după ce l-au identificat pe autorul asasinatelor din 17 februarie.

Citeşte şi:
Premiaţi de şefi, deşi l-au scăpat pe asasin

„Nu a venit răspunsul comisiei rogatorii din Cernăuţi. Nu există un termen legal în care acest răspuns poate veni. Procurorul de caz a făcut deja o solicitare de urgentare a răspunsului", ne-a declarat Elisabeta Cocîrlă, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cererea pentru ancheta din Cernăuţi s-a făcut prin Ministerul Justiţiei. „Aşteptăm un răspuns de la autorităţile din Ucraina, fără de care nu putem încheia dosarul", ne-a declarat şi Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Până când vor primi răspunsul de la Cernăuţi, ucraineanul se bucură de libertate. Procurorii sunt convinşi însă că Zaporojneţ va plăti pentru crimele sale. „În cazul omorului deosebit de grav, perioada de prescriere este de peste 20 de ani. Nu există nici cea mai mică posibilitate ca Leonid Zaporojneţ să nu fie judecat pentru crimele comise aici", a completat Elisabeta Cocîrlă.

În tot acest timp, Vasile Hriţcu, bărbatul ale cărui soţie şi fiică au fost ucise cu sânge-rece, are grijă de băiatul lui, Cristian, de 14 ani. Acesta s-a înscris la Liceul „Laţcu Vodă" din Siret. „Îmi doresc să se termine, să aflu cine l-a adus pe Zaporojneţ la uşa mea pentru că sigur a venit adus de cineva", ne-a declarat Vasile Hriţcu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite