Stolojan către PDL: „Remaniere peste şase luni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan le-a transmis colegilor „să fie mai prudenţi“ în declaraţiile critice la adresa miniştrilor cabinetului Boc, despre a căror remaniere crede că ar trebui să se vorbească abia peste şase luni.

„După moţiunea de cenzură, Guvernul are altă treabă decât să facă remanieri, trebuie să pună în practică reducerile anunţate. Despre remaniere se poate vorbi abia peste şase luni. Nu poţi să aduci tocmai în această perioadă alt ministru, căruia îi va lua luni bune să se obişnuiască", a declarat Stolojan pentru „Adevărul".

Mai citeşte şi:

Cei cinci ţapi ispăşitori ai Guvernului Boc

Prim-vicepreşedintele PDL i-a pus la punct pe colegii de partid care, „neavând responsabilitatea guvernării şi neştiind cât de grea este treaba într-un minister", vorbesc despre remaniere „ca despre un balsam".

„Este o anumită retorică pe acest subiect, dar, din afara problemei, nu poţi şti cât e de greu. În plus, se vorbeşte despre miniştri cu experienţă, competenţi, cum este şi cazul lui Mihai Şeitan, de la Muncă", a comentat Stolojan.

Susţinere contra remaniere

Liderul PDL vine în ajutorul premierului, care i-ar fi cerut şefului statului, potrivit unor surse guvernamentale, să-l mai păsuiască cu remanierea.  Mai mulţi lideri PDL au bătut moneda în ultima perioadă pe necesitatea remanierii, care, potrivit unor surse politice, ar putea fi discutată azi de conducerea PDL.

Oajdea, ameninţat cu excluderea

Printre „nemulţumiţi" se află şi vicepreşedintele Cezar Preda, care i-a transmis chiar personal premierului, înaintea asumării răspunderii, că votează împotriva moţiunii, cu condiţia să facă remanieri. Primii pe „lista neagră" sunt miniştrii Radu Berceanu şi Adriean Videanu. Şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, figura printre cei vizaţi de o eventuală schimbare a componenţei Guvernului.

Adversar al acţiunilor Guvernului este şi deputatul Daniel Oajdea, decis să voteze moţiunea de cenzură a Opoziţiei, chiar dacă riscă excluderea din partid.

„Mai mulţi colegi de partid mi-au transmis că voi fi exclus pentru că am fost împotriva Guvernului. Chiar dacă nu aş mai vota textul Opoziţiei, cred că ei tot mă vor exclude", a spus deputatul.

„Vom discuta astăzi în Biroul Permanent cazul Oajdea, iar sancţiunea poate merge până la excludere", a confirmat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. În favoarea moţiunii vor mai vota şi deputatul Clement Negruţ, precum şi senatorul Georgică Severin, ambii democrat-liberali.

"Chiar dacă nu aş mai vota textul Opoziţiei, cred că ei tot mă vor exclude!"
Daniel Oajdea
deputat PDL

"Vom discuta astăzi în Biroul Permanent cazul Oajdea, iar sancţiunea poate merge până la excludere."
Mircea Toader
liderul deputaţilor PDL

Blaga: „România are nevoie de un nou împrumut"

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat la Pro TV că ştia din ianuarie 2009 de situaţia dificilă în care se află România şi că, personal, regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate de anul trecut, când "nu au fost considerate necesare".

Democrat-liberalul a sugerat că amânarea măsurilor nu ar fi avut nicio legătură cu alegerile prezidenţiale, adăugând că Traian Băsescu ar fi câştigat oricum scrutinul.  Demnitarul nu a făcut însă nicio referire la faptul că preşedintele anunţa ieşirea din criză în campania electorală.

Recent, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a recunoscut şi el că politicienii au minţit în perioada alegerilor, ascunzând adevărul despre situaţia economică. Berceanu a fost pus la zid de Băsescu,preşedintele somându-l pe acesta să revină asupra declaraţiilor.

Vasile Blaga a mai spus ieri că România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ceea ce presupune şi un nou împrumut, precizând că acest lucru nu a fost încă discutat în Guvern. Potrivit lui Blaga, dacă se va ajunge la creşterea taxelor, Guvernul trebuie să plece.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite