Soţul sopranei care s-a sinucis, către directorul Operei: De ce nu aţi mai invitat-o să cânte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Briban FOTO: Ionel Puică
Alexandru Briban FOTO: Ionel Puică

Soţul sopranei care s-a sinucis sâmbătă după-amiază este convins că lipsa concertelor a împins-o pe Roxana Briban la acest gest.

 Soprana Roxana Briban s-a sinucis. Soţul susţine că artista nu era la prima tentativă

Alexandru Briban susţine că soţia lui a fost dată afară anul trecut de la Opera Naţională Bucureşti (ONB), unde lucra din anul 2000.

"Problema a pornit în 2009, după ce nu i s-a mai prelungit contractul. I-a fost greu să-şi revină. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar putea exista o altă comunicare între soţia mea şi domnul Arbore. Se simţea stingheră, nu o mai invita nimeni, nici din ţară, nici din străinătate şi-şi dorea foarte mult să revină la Opera Naţională", a declarat Alexandru Briban, la Realitatea TV.

De cealaltă parte, Cătălin Ionescu Arbore, directorul ONB, a declarat că Roxana Briban este cea care a cerut încetarea contractului de muncă pe care îl avea la Operă, în anul 2009, şi nu a fost dată afară, aşa cum a afirmat soţul acesteia.

"Mă surprinde această afirmaţie. Am încercat încă din 2007 să fac tot posibilul să o conving să rămână ca angajată a Operei. Explicaţia era că este foarte obosită, are foarte multe contracte de onorat şi asta o obliga să absenteze luni de-a rândul de la Operă. Ea ne făcea cinste şi era o bilă albă pentru Operă. Nu găsesc nicio motivaţie pentru care cineva s-ar putea gândi că eu nu mi-aş fi dorit să o am în Opera Naţională", a explicat Cătălin Arbore. 

Cu toate acestea, soţul sopranei nu înţelege de ce directorul Operei nu a mai contactat-o pe Roxana Briban: "Dacă v-aţi dorit ca soţia mea să cânte, de ce nu aţi mai invitat-o din 2009? De ce nu aţi mai făcut contract?"

Directorul ONB susţine că a încercat să ia legătura cu soprana, însă fără succes.

"După ce a refuzat să semneze prelungirea, nu am mai primit niciun semn de viaţă din partea soţiei dumneavoastră, cu foarte mare părere de rău. Am încercat să dau de dânsa, dar nu am reuşit", a spus Cătălin Arbore.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite