Şoferul ambasadei române la Singapore la proces: Ionescu mi-a spus de furtul maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu
Silviu Ionescu

Şoferul ambasadei române la Singapore, Marius Truşcă, a fost audiat astăzi dimineaţă în cadrul anchetei privind accidentul provocat în decembrie de o maşină a ambasadei, soldat cu moartea unui bărbat, relatează Straits Times

Şoferul a declarat că fostul diplomat Silviu Ionescu i-a spus, la circa o oră de la producerea accidentelor, că maşina a fost furată, iar mai târziu l-a sunat din nou pentru a-i cere să nu anunţe poliţia, pentru că a informat el deja autorităţile. Truşcă a primit cele două telefoane între 3.30 şi  4.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române din Singapore, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Poliţia a spus că maşina a lovit prima dată doi pietoni în jurul orei locale 3.00. În urma investigaţiilor organelor de poliţie, autoturismul a fost găsit avariat, aproape de ieşirea din Singapore.

În noaptea de dinaintea accidentului, Truşcă i-a dus la Ionescu şi o cântăreaţă de operă coreeană la hotelul Shangri-La, unde au participat la un eveniment organizat cu ocazia zilei naţionale a Kazahstanului. În jurul orei 9, şoferul i-a dus pe cei doi la apartamentul fostului însărcinat cu afaceri.

"Am scos steagul român... şi am păstrat steagul român. Apoi i-am dat maşina Audi neagră lui Ionescu", a spus el.

După aceea, Truşcă s-a întors la ambasadă într-o altă maşină, un BMW, pe care îl parcase mai devreme la apartamentul fostului diplomat.

În dimineaţa de după accident, Truşcă l-a luat pe Ionescu de la apartamentul său şi l-a dus la ambasadă. În apropiere de ambasadă, fostul diplomat i-a cerut să se "uite în jur" după maşina furată. "Am fost nedumerit de ce trebuia să ne uităm după o maşină care a fost furată deja", a spus Truşcă.

Truşcă, în vârstă de 45 de ani, a depus mărturie astăzi, în cea de-a cincea zi a anchetei privind moartea lui Tong Kok Wai. El a putut participa la anchetă ca martor după ce Guvernul României i-a ridicat imunitatea diplomatică, precizează The Straits Times.

Ieri, Mohamed Noor Hussain, un martor al accidentului, a afirmat că fostul om de afaceri român, Silviu Ionescu, se afla la volanul autovehiculului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite