Dezmăţ în casa Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Corceagu, într-una din fotografiile compromiţătoare
Preotul Corceagu, într-una din fotografiile compromiţătoare

 Constantin Corceagu (57 de ani), preotul Bisericii Sfântul Nicolae Coastă din Slatina, este anchetat de mai-marii Episcopiei în urma unui scandal sexual în care acesta este implicat.

Slujitorul Domnului a apărut zilele trecute pe internet în fotografii împreună cu mai mulţi tineri, în ipostaze destul de intime. Persoana care a făcut publice imaginile, încă neidentificată, susţine că din colecţia părintelui mai fac parte şi poze pornografice, care înfăţişează organe sexuale masculine, fotografii surprinse în acelaşi decor în care preotul apare cu diverşi bărbaţi.

Citiţi şi:

Mănăstirile fac bani frumoşi din turismul religios adaptat cu evlavie la economia de piaţă

Afaceri şi politică  în numele Domnului

Zvonurile neortodoxe despre preotul Corceagu circulă de câţiva ani prin Slatina, însă acestea nu au fost dovedite cu probe. Bărbatul, preot de 28 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Deşi din fotografii reiese că acestea au fost făcute în biroul părintelui, enoriaşii îl apără şi spun că bărbatul este nevinovat. „Nu cred că preotul ar fi făcut aşa ceva, îl ştiu demult, îi cunosc şi familia. Este un om de nota 10, foarte serios. Am mers de multe ori la slujbele lui. Iubeşte oamenii şi are o vorbă care te unge la suflet", a spus Nicolae Giurea.

Petrişor Maricescu, ginerele lui Constantin Corceagu, preot şi el la aceeaşi biserică, şi care în prezent îi ţine locul socrului, este bănuit de oameni că ar fi în spatele acestui scandal. „Cred că Maricescu i-a făcut-o preotului Corceagu, ca să-i ia locul. Probabil, el i-a făcut acele poze sau i le-a luat din casă şi le-a dat mai departe ca să-i facă rău. Este un om rău, m-a bătut de mi-a rupt dinţii din gură fiindcă i-am zis că m-a blocat cu maşina. L-am iertat la insistenţele  preotului Corceagu, care este un om foarte bun",  a mai spus Mitroi.

Ginerele bănuit de sabotaj se jură însă că este străin de faptele socrului său. Reprezentanţii Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor confirmă că majoritatea pozelor sunt făcute în Cancelaria Parohială a bisericii la care slujeşte preotul. „Noi am demarat o anchetă şi urmează ca preotul să fie deferit Consistoriului Eparhial. Deocamdată, părintele a fost suspendat din funcţie şi nu mai are voie să slujească până la definitivarea cercetărilor. Dacă se va stabili că este vinovat, riscă pedeapsa maximă, adică va fi caterisit. Am stat de vorbă cu preotul Corceagu şi crede că este o acţiune rău voitoare împotriva lui", a spus Siluan Sorin Cheţe, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite