„Mi-au omorât copilul că nu le-am dat şpagă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unui copil de 9 ani, care a murit după ce a ajuns la spital cu o mână ruptă, îi acuză pe medici că le-au tratat băiatul cu superficialitate. Ministerul Sănătăţii şi Poliţia au demarat anchete pentru a găsi vinovaţii. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis, ieri, pe managerul Spitalului Slatina, Ileana Roxana Dragomir, şi pe directorul medical, Alina Chiriac, pe motiv că nu au raportat incidentul.

Părinţii lui Cristian Marian Grigore (9 ani), din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, aduc acuzaţii grave medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina care s-au ocupat de băiatul lor, care a murit joi seară şi pe care l-au înmormântat ieri.

Mai citiţi şi:

Slatina: Managerul Spitalului Judeţean recunoaşte greşeala medicilor în cazul băiatului mort în urma unei fracturi

Slatina: O mamă disperată îşi caută fiica dispărută în urmă cu cinci ani

Cristian şi-a fracturat mâna pe 23 mai, în timp ce se juca în faţa porţii. Părinţii l-au dus imediat la spitalul din Slatina, unde a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng.

Medicii i-au pus mâna în atele, iar la trei zile de la internare l-au trimis acasă. În aceeaşi zi părinţii s-au întors cu el la spital, în stare gravă.

Citiţi şi:

AUDIO Ghidul şpăgii în maternitate

Iaşi: Naşteri „la negru“ în maternitate

„Nici nu am apucat să ieşim din Slatina şi am văzut că degetele copilului se învineţiseră şi că erau reci. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva şi ne-am întors la spital", a spus Ionica Biculescu, mama copilului.

Medicii au decis să-i amputeze braţul, după ce au solicitat acordul familiei, iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate a micuţului se agravase, a fost solicitat joi-seară un elicopter SMURD, care să-l transporte la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Cristian a murit pe drum.

„Am cumpărat medicamente"

Părinţii băiatului susţin acum că medicul Mircea Tuşuc nu trebuia să-l externeze. „Mi-au omorât copilul cu zile. A plecat pe picioruşele lui şi a venit în sicriu. Nu a avut decât o fractură uşoară, dar dacă nu am avut bani să le dau, l-au tratat cu indiferenţă. I-am cumpărat perfuzii şi medicamente cât a stat în spital, dar nu am avut bani să le dau doctorilor. Şi după ce au văzut că mânuţa s-a infectat, am mai aşteptat câteva ore până să-l ducă în sala de operaţie", a povestit mama copilului.

„Trăiesc un coşmar. Dacă îi puneau mânuţa în ghips aşa cum trebuia, nu mai făcea infecţie. Vinovaţii trebuie să plătească. Nu este durere mai mare decât să îţi îngropi un copil", a declarat tatăl lui Cristian, Constantin Grigore.

Conducerea SJU Slatina a demarat o anchetă în acest caz. „Am sesizat de vineri şi Colegiul Medicilor, care va discuta acest caz în şedinţa de marţi. Aşteptăm o comisie de la Ministerul Sănătăţii pentru a analiza situaţia. Cineva a greşit, dar vinovaţii vor putea fi stabiliţi doar după ce ancheta va fi finalizată.

Trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu copilul de la internare până la transportarea la spitalul din Bucureşti. Cei doi medici dau vina unul pe altul", a declarat Roxana Dragomir, managerul SJU Slatina. Dragomir şi directorul medical al unităţii au fost însă demişi din funcţii ieri de ministrul Attila.

„Eu doar l-am consultat"

Medicii Mircea Tuşciuc, şeful secţiei de Chirurgie Infantilă, şi Paul Iancu, de la secţia Ortopedie, riscă desfacerea contractelor de muncă în cazul în care Colegiul Medicilor va decide că a fost culpă medicală.

„Copilul a venit la spital în stare bună. Eu doar l-am consultat şi l-am internat pe secţia Chirurgie infantilă", a declarat medicul Paul Iancu.
Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt face verificări în acest caz.

„Aşteptăm rezultatul necropsiei şi concluziile Colegiului Medicilor, iar după aceea vom putea începe cercetările. Pedeapsa pentru vinovaţi va fi stabilită în funcţie de încadrarea juridică a faptei", a precizat Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Scandaluri în lanţ la Spitalul Judeţean Slatina

În ianuarie 2009, un bărbat de 63 de ani din Drăgăneşti-Olt a murit după ce a fost plimbat mai bine de patru ore între secţiile spitalului, pe motiv că nu avea asigurare medicală. Mihai Constantinescu a murit pe un scaun, în urma unui infarct miocardic acut. Şapte persoane au fost concediate.

În august 2008, medicul ortoped Paul Iancu, cercetat acum în cazul copilului mort în urma unei fracturi, a sesizat mass-media cu privire la instrumentarul medical de la Secţia Ortopedie. Medicul a dezvăluit, printre altele, că unul dintre instrumentele folosite în intervenţiile chirurgicale este cleştele cu care se taie sârma pe şantier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite