Au trecut oceanul pentru tramvaiul turistic din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de americani au călătorit mii de kilometri cu avionul şi cu autocarul pentru a se plimba 25 de minute cu tramvaiul de la Sibiu la Răşinari.

CITIȚI ȘI:

Cei mai frumoşi cai din ţară se întrec la Sibiu

Saşii din întreaga ţară petrec la Sibiu

Unde ne putem distra de Rusalii

„Eu am mai fost aici şi în urmă cu doi ani. Am fost impresionat de ce am văzut atunci. Tramvaiul din Sibiu l-am văzut prima oară într-o revistă de specialitate. Noi toţi suntem pasionaţi de acest mijloc de transport", spune Jack May (72 de ani).

Impresionaţi de călătorie

Membrii Electric Railroaders Association din Statele Unite, din care fac parte şi cei 30 de americani, îşi petrec bătrâneţea plimbându-se prin toată lumea cu tramvaiele. „La fiecare doi ani, organizăm o astfel de excursie într-una dintre ţările europene. De data aceasta am ales să vizităm Sibiul, pentru că am aflat că este un oraş extrem de frumos", ne-a spus Michael Glikin, coordonatorul grupului.

Americanii au rămas impresionaţi de Sibiu, iar plimbarea s-a încheiat cu aplauze şi cuvinte de laudă. „Cel mai mult m-au impresionat arhitectura şi istoria oraşului. Cel mai neobişnuit lucru mi se pare faptul că tramvaiul vostru electric leagă două oraşe. La noi, în America, asta s-ar numi tren interurban. Din păcate nu mai avem aşa ceva", spune şi Phil Stevenson.

Tramvaiul turistic este alcătuit dintr-un vagon motor şi altul care a fost reamenajat şi i s-a dat aspectul unui restaurant. Alte 113 persoane şi-au programat deja o plimbare cu acesta, până la sfârşitul verii. Primul tramvai pe ruta Sibiu - Răşinari a circulat în 1948 şi, de atunci, a fost folosit ca mijloc de deplasare pentru cei care fac naveta între Sibiu şi Răşinari.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite