Unde ne putem distra de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivaluri gastronomice, concursuri de echitaţie sau expoziţii de flori sunt câteva dintre activităţile organizate în weekend. Pe lângă clasicele excursii la mare sau la munte, românii vor putea petrece Rusaliile la serbări câmpeneşti şi la procesiuni care vor avea loc în mai multe zone din ţară.

VIDEO Rusaliile aduc profit operatorilor din turism

Au apărut primele oferte de Revelion

Cei care vor să guste preparate culinare inedite pot merge la „Zilele melcului", organizate în weekend la Teliu (judeţul Braşov), unde vizitatorii sunt aşteptaţi cu gulaş, mici, cârnăciori şi crochete. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansambluri folclorice din Braşov, care vor cânta până la lăsarea întunericului, când vor avea loc un foc de artificii şi un bal.

Specialităţile din carne de miel, muzica populară şi produsele tradiţionale vor fi principalele atracţii ale Festivalului „Un' te duci tu mielule", care va avea loc, în acest weekend, la Bran. La concursul gastronomic vor participa patru echipe care vor găti specialităţi din miel.

Tot în judeţul Braşov, la Vad, va avea loc duminică Festivalul Narciselor, unde vor fi admirate florile crescute pe aproape 400 de hectare. Vizitatorii vor fi delectaţi şi cu un program artistic oferit de ansambluri folclorice din zonă.

La Sibiu, la Baza Hipică din Vasile Aron, va fi organizat un concurs de sărituri peste obstacole. Peste 70 de sportivi din diferite oraşe ale ţării şi aproape 100 de cai îşi vor demonstra măiestria în faţa publicului până duminică.

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să participe la marea procesiune de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc (judeţul Harghita). Acolo se află o catedrală care adăposteşte statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Valea Prahovei, ocupată 80%

Mulţi români preferă variantele clasice de petrecere a timpului liber, la mare şi la munte. În staţiunile de pe Valea Prahovei, peste 80% din locurile de cazare au fost deja rezervate. Turiştii au preferat hotelurile de trei şi patru stele, unde au găsit oferte atractive. „Pentru acest weekend, toate cele 140 de locuri ale hotelului au fost deja rezervate. Preţurile variază între 185 de lei pentru o noapte, în cameră single, şi 330 de lei în apartament. Turiştii care rămân mai multe nopţi beneficiază de reduceri substanţiale", a declarat Florentina Comşa, reprezentanta Hotelului Rozmarin din Predeal.

Majoritatea unităţilor de cazare din staţiunile de pe litoral au pregătit oferte speciale pentru perioada 21 - 24 mai. „Unele hoteluri oferă, pe lângă cazare şi masă, şi un cocktail de bun venit, un voucher de 25 lei de persoană care poate fi folosit la bar, un masaj sau o sticlă de şampanie", a declarat Corina Martin, preşedintele Autorităţii Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Înnorări şi ploi

Vremea va fi instabilă în acest weekend. Azi, în sudul şi în estul ţării vor fi averse. În restul teritoriului, cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a zilei. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vremea se va încălzi apoi, iar dumincă, maxima termică va ajunge la 25 de grade.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite