Hotelul de gheaţă, închiriat înainte să fie terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii au ridicat deja scheletul pe care vor asambla cuburile de gheaţă
Constructorii au ridicat deja scheletul pe care vor asambla cuburile de gheaţă

Inedita construcţie va avea 14 camere, care vor purta denumirile unor pietre preţioase. Clădirea se va întinde pe 650 de metri pătraţi. Iniţiatorii proiectului „Ice Hotel Bâlea Lac“ au pus la punct toate detaliile, pentru ca turiştii care vor urca în Munţii Făgăraş să se poată bucura de hotel.

Ineditul hotel este construit pentru al cincilea an consecutiv, la peste 2.000 de metri altitudine, lângă lacul Bâlea. „Am pus deja structura din metal, care va susţine construcţia, însă acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu vremea.

Dacă se va încălzi, probabil că vom fi nevoiţi să mai aşteptăm câteva zile, până vom începe să scoatem cuburile de gheaţă din lac. Hotelul va fi construit până în data de 20 decembrie, iar inaugurarea este programată pentru 22. Sperăm doar ca vremea să nu ne dea mari bătăi de cap", spune Leo Klingeis, managerul proiectului.

14 camere preţioase

Noul hotel de gheaţă va fi asemănător, ca formă, celor din anii anteriori, însă numărul camerelor va creşte la 14.  Cu o suprafaţă de aproximativ 650 de metri pătraţi, Ice Hotel 2010 va dispune de un bar, un restaurant şi o esplanadă cu o expoziţie de statui, toate din gheaţă.

Citiţi şi: Marele maraton pentru Revelion

Anul acesta, fiecare cameră va purta numele unei pietre preţioase sau semipreţioase şi va fi împodobită cu elemente decorative din gheaţă. „Aquamarin, ametist, rubin, malachit, safir, smarald, diamant alb, turcoaz, lapis lazuli, quartz roz, quartz alb, turmalin,olivine şi opal sunt denumirile alese pentru camera, anul acesta. Fiecare se va diferenţia prin lumini colorate, caracteristice pietrei alese", spune Adelina Grigoroiu, director de marketing la firma care se ocupă de acest proiect.

Chiar dacă hotelul nu a fost încă ridicat, turiştii s-au grăbit, anul acesta, să îşi asigure cel puţin o noapte în inedita construcţie. Potrivit reprezentanţilor proiectului, hotelul este deja rezervat, atât pentru Crăciun, cât şi pentru petrecerea de Revelion.

Şi pentru că este din ce în ce mai căutat de turişti, proprietarii au majorat tarifele, astfel încât o noapte de cazare va costa 150 de lei de persoană. Turiştii care se mulţumesc, însă, cu o simplă vizită în construcţia de gheaţă vor scoate din buzunare doar 8 lei. 

Biserica, abia la anul

Ca în fiecare an, responsabilii proiectului vor construi, în imediata apropiere a hotelului, şi o biserică din gheaţă, în care se vor oficia slujbe religioase.

Construcţia bisericii va începe însă abia după Crăciun şi urmează să fie inaugurată de Bobotează, dacă vremea va fi prielnică. Lăcaşul va avea o înălţime de cinci metri şi o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite