Senatorul Voicu a „umblat“ la martori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a cerut ieri arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu întrucât acesta nu a respectat întocmai interdicţiile impuse de procurori. Urmărirea penală pe numele lui Voicu a început la 10 decembrie 2009, procurorii anticorupţie dându-i interdicţia de a părăsi Capitala, dar şi de a lua legătura cu mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni, printre care Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Dan Ioan Popescu.

DNA cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu

Întrucât senatorul nu a respectat întocmai aceste dispoziţii, DNA consideră că Voicu a încercat obstrucţionarea anchetei şi a decis arestarea sa.

Biroul Permanent al Senatului va analiza, cel mai probabil marţea viitoare, cererea DNA de arestare a senatorului acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Voicu este acuzat că ar fi primit 260 de mii de euro şi 119.000 de lei de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, promiţând în schimb că va interveni pe lângă judecători şi poliţişti pentru a-i favoriza pe cei doi în procesele civile şi penale în care erau implicaţi.

Marius Locic era vizat într-un dosar de înşelăciune - cu un prejudiciu estimat la 800.000 de euro -, iar Costel Căşuneanu urmărea câştigarea unui litigiu avut cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, al cărui miză era un contract de peste 500.000 de euro. Pentru a-i favoriza pe aceştia, Voicu ar fi apelat la fostul şef al Poliţiei Capitalei, Mihai Călinescu, şi la şeful Secţiei Civile de la instanţa supremă, Florin Costiniu.

Sprijin pentru „Interne"

De asemenea, conform DNA, Cătălin Voicu ar fi promis că intervine pe lângă judecătorii de la Tribunalul Bucureşti şi de la Înalta Curte pentru a-l favoriza pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, dar şi pe alţi funcţionari publici constănţeni în diverse litigii şi procese.

Intervenţia lui Voicu s-ar fi făcut la rugămintea senatorului PSD Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre. În schimb, Alexandru Mazăre i-ar fi promis, în vara lui 2009, lui Voicu sprijin din partea PSD pentru funcţia de ministru al Internelor.

La mâna Senatului şi a instanţei supreme

În cazul în care Senatul îşi va da avizul pentru arestarea lui Cătălin Voicu, acesta va ajunge în faţa instanţei supreme, care va decide dacă emite sau nu mandat pe numele său. Cătălin Voicu a declarat, ieri, că toate acuzaţiile care i se aduc sunt „simple supoziţii".

„Într-o ţară care este jefuită în lung şi în lat, dacă arestarea mea, care nu are nicio legătură cu economia, cu bugetul sau cu criza cu care se confruntă ţara, este considerată o soluţie binevenită, eu nu am ce să fac decât să mă supun deciziei", a spus senatorul PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite