Senatorul Voicu, încolţit de complici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rechizitoriul prin care senatorul PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată scoate la iveală că parlamentarul încerca prin orice mijloace să obţină şpăgi, lăudându-se că are relaţii în poliţie, în justiţie şi în mediul politic.

Audiat la DNA, omul de afaceri Costel Căşuneanu - cel care l-ar fi mituit pe Voicu cu 200.000 de euro pentru a-i „aranja" un dosar la instanţa supremă - a declarat că a fost intimidat de senator şi că i-a dat acestuia bani de teamă că parlamentarul ar putea ajunge ministru de Interne şi că, în cazul unui refuz, s-ar putea răzbuna. Căşuneanu a explicat anchetatorilor că Voicu îl presa mereu să-i acorde „împrumuturi".

Mai citeşte şi:

Poliţiştii lui Voicu se înghesuie la pensionare

Generalii politicianului

„Arăt că Voicu mi-a inspirat frică la ideea că o persoană ca el ar putea să ajungă ministru de Interne, pentru că «te leagă imediat», purtam această idee în subconştientul meu", a declarat Căşuneanu în faţa magistraţilor instanţei supreme.

Omul de afaceri a mai arătat că în anturajul lui Voicu erau persoane foarte influente, printre care şi şeful Secţiei Civile de la Înalta Curte, Florin Costiniu, pe care l-a cunoscut la o petrecere dată de senatorul PSD de ziua lui.

De asemenea, Căşuneanu a arătat că parlamentarul i-a prezentat mai mulţi amici de-ai săi : „generalul SIE Adrian Isac, generalul Ion Suceavă, generalul Ionel Marin de la SRI, Ionel Georgescu, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, şi politicienii Marian Vanghelie, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc". Şi Marius Locic - acuzat că i-ar fi dat lui Voicu 30.000 de euro pentru a interveni într-un dosar de înşelăciune al omului de afaceri - a fost trimis şi el în judecată.

„Presiuni parlamentare" la Curtea Supremă

Lidia Bărbulescu, preşedintele interimar al Curţii Supreme de Justiţie, a declarat la DNA, în calitate de martor, că a aflat din zvonurile care circulau în instituţie „că se vor face presiuni asupra completului de judecată prezidat de judecătorul Joiţa Preda (n.r. - care judeca procesul societăţii PA&CO International) în legătură cu un dosar rămas în pronunţare", iar „presiunile urmează să vină din partea unor parlamentari".

Lidia Bărbulescu i-a spus Joiţei Preda că acest dosar este monitorizat şi să adopte soluţia corectă. „Nu-mi aduc aminte ce a mai zis, dar i-am spus că am un asemenea dosar la judecarea căruia particip, fără a-i da alte amănunte, pentru că dosarul urma să fie încă studiat şi să-şi urmeze cursul normal", a declarat Joiţa Preda.

Tertip

Horia Bora, unul dintre avocaţii lui Costel Căşuneanu, i-a explicat clientului său că unele cauze ale lui au fost repuse pe rol întrucât aşa prevedea legea şi nicidecum datorită influenţelor lui Cătălin Voicu, aşa cum se lăuda senatorul pentru a mai obţine nişte bani de la omul de afaceri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite