Secretar de stat la Agricultură: Scăderea TVA ar încălca acordul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ministrul Agriculturii Valeriu Tabără a fost unul dintre cei care au votat iniţiativa legislativă care prevede scăderea TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de bază, secretarul de stat Adrian Rădulescu a afirmat că acest lucru ar încălca acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

"Acest vot este o greşeală parlamentară. N-au ştiut ce votează. TVA nu are cum să rămână aşa, la 5%, pentru că acest lucru ar încălca acordul cu FMI", a spus secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, citat de Mediafax.

La rândul lui, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat că reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei nu s-au aflat până acum printre subiectele discutate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Vezi aici detalii.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege, respins anterior de Senat şi iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL, prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr. Camera Deputaţilor este forul decizional, iar legea urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Camera a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat miercuri că democrat liberalii au găsit soluţia pentru îndreptarea erorii de ieri. Vezi aici ce soluţie au găsit democrat liberalii.

Potrivit acordului încheiat cu FMI, orice modificare adusă codului fiscal sau impunerea de noi taxe trebuie discutată, în prealabil, cu reprezentanţii Fondului şi abia apoi impusă prin lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite