Tănăsescu: Scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor trebuie analizate cu grijă, efectele nu se cunosc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei nu s-au aflat până acum printre subiectele discutate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), susţine reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Este clar că din discuţiile de până acum nu am avut în vedere o astfel de alternativă. Probabil că o asemenea decizie a Parlamentului trebuie analizată cu grijă în perioada următoare, să vedem care sunt efectele ei", a spus Tănăsescu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă nu poate fi calculat impactul pe care o astfel de decizie o poate avea şi trebuie văzut dacă va intra în vigoare, când va intra în vigoare şi cum îşi va produce efectele.

"Deciziile Parlamentului sunt suverane în fiecare stat. Nimeni nu poate să intervină în acest sens. Dacă această lege va intra în efectivitate, în mod cert vom discuta care sunt consecinţele ei", a continuat reprezentantul României la FMI.

Tănăsescu susţine că nu a fost discutată cu FMI nici varianta reducerii cotei unice.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr. Camera Deputaţilor este forul decizional, iar legea urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Camera a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite