MAI: Schimbarea denumirii străzilor din Sfântu Gheorghe încalcă mai multe legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Ministerului de Interne a constatat că schimbarea denumirilor străzilor din Sfântu Gheorghe (Covasna) încalcă mai multe legi. Citiţi mai jos documentele în original.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu a putut fi contactat până acum să comenteze, fiind plecat din oraş, potrivit angajaţilor Primăriei.

Potrivit adresei Ministerului de Interne numărul 254909 din octombrie 2010, se constată că hotărârile despre care a scris şi Adevărul aici încalcă următoarele legi:

1. Legea nr. 24/200 privind normele de tehnică legislativă: "nu se face referire dacă au fost asigurate fondurile necesare pentru schimbarea cărţilor de identitate"

2. Legea 52/2003: hotărârile "nu au fost supuse dezbaterii publice"

3. Legea 273/2006: "cheltuielile nu au fost luate în seamă"

FOCUS Ce a scris "adevarul.ro" la 24 septembrie 2010 pe acest subiect Secuime: strada Horea, Cloşca şi Crişan a devenit “Dealul Attila”

Istoricul pe scurt: Primăria Sfântu Gheorghe a schimbat în luna mai denumirea a 21 de străzi, dintre care 15 au primit nume maghiare. Străzile "Mihail Kogălniceanu", "George Coşbuc" şi "Aurel Vlaicu" au ajuns la marginea oraşului, în timp ce mult mai aproape de centru a apărut "Dealul Attila" în locul străzii "Horea, Cloşca şi Crişan". Primarul a spus atunci că era nemulţumit de „reminiscenţele comuniste" ale numelor străzilor.

image

Vezi aici, în original, adresa MAI (sursa documentelor este aici):

Raspunsul MAI partea 1
Raspunsul MAI partea 2

Mai citeşte:

Secuime: cum a ajuns limba maghiară peste limba română

Primarul din Sfântu Gheorghe: "Graniţele s-au mutat peste capul nostru"

Marko Bela: "Nu se prăbuşeşte lumea dacă limba maghiară stă deasupra limbii române”

Un "Raport din umbră" cere ONU autonomia teritorială a secuilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite