Scandal la PDL Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii constănţeni au fost ieri protagoniştii unui scandal generat de contestarea alegerilor pentru conducerea organizaţiei municipale.

Principalii actori ai incidentului care s-a lăsat cu îmbrânceli au fost preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Mircea Banias, desemnat să coordoneze filiala chiar de Elena Udrea, şi deputatul Maria Stavrositu, care ţinteşte şefia organizaţiei municipale.

Mai citeşte şi:

Băsescu şi Tőkés, hârjoneală pe autonomie

Aceasta susţine că a câştigat alegerile interne din 5 iunie, însă victoria ei nu este recunoscută de senatorul Banias, care a convocat un Consiliu de Coordonare Judeţean (CCJ) menit să valideze rezultatul scrutinului. Bătălia ar putea fi tranşată de conducerea centrală a PDL, ce se va reuni luni în şedinţă.

Stavrositu îl acuză pe colegul ei că a încercat să blocheze accesul delegaţiilor la CCJ, apelând o firmă de pază şi aducând la şedinţă angajaţi ai unor firme clientelare. „Am solicitat intervenţia Poliţiei. Banias împreună cu clientela lui s-au izolat de PDL şi acţionează în contradicţie cu deciziile partidului", s-a plâns Stavrositu. Ea îl mai acuză pe Banias că a creat o întreagă reţea în judeţ, plasându-şi oamenii în conducerea instituţiilor locale. Deputatul mai susţine că Banias ar face jocurile primarului Radu Mazăre. "Banias preferă o comunicare cu PSD, în loc să discute cu partidul", a afirmat ea, pentru „Adevărul".

Întrebată dacă ministrul Dezvoltării poate fi considerat răspunzător de acest conflict, Stavrositu a declarat că Udrea l-a numit pe Banias şef interimar la PDL Constanţa doar la recomandarea membrilor organizaţiei. "Ea nu a făcut decât să aplice o decizie a majorităţii Biroului Permanent Judeţean", a precizat deputatul. „Am încercat să o contactez pe Elena Udrea, însă are telefonul închis", a adăugat ea. În schimb, a trimis conducerii centrale o solicitare prin care cere liderilor să intervină în soluţionarea conflictului.

„Nu se impune un arbitraj de la centru întrucât noi am respectat statutul partidului.CCJ a stabilit clar că Stavrositu a pierdut alegerile", a declarat Mircea Banias. El a calificat lipsite de temei acuzaţiile colegei de partid legate de complicitatea cu PSD, precum şi pe cele referitoare la tentativa sa de a bloca accesul delegaţilor la CCJ.

Prea ocupată ca să rezolve disputa

Liderii PDL au păreri împărţite în privinţa războiului de la Constanţa. Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat pentru „Adevărul" că incidentul nu are nicio legătură cu capacitatea Elenei Udrea de a pune pe picioare o organizaţie importantă a partidului. „Acolo este o bătălie între cei care vor să iasă de sub influenţa lui Radu Mazăre şi cei care nu îşi doresc acest lucru. Mai multe nu vreau să comentez", a spus unul dintre cei care au susţinut preluarea filialei PDL Bucureşti de către Udrea.

Vicepreşedintele PDL Petru Filip a declarat că oamenii de la centru trebuie să trimită pe cineva la Constanţa pentru a tranşa problema, însă nu pe Elena Udrea, cea care a coordonat organizaţia. Motivul: agenda încărcată a ministrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite