VIDEO Şase tavane prăbuşite în centrele comerciale, în ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi s-a tot vorbit despre faptul că cetăţenii nu sunt în siguranţă în multe instituţii publice din cauza faptul că imobilele sunt vechi şi degradate, nici imobilele nou construite nu par a fi sigure. În ultimii doi ani, în câteva centre comerciale tavanul s-a prăbuşit de şase ori. 

O parte din tavanul centrului comercial Vitan s-a prăbuşit astăzi, însă nu au fost prinse victime sub dărămâturi. Momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii. Vezi aici detalii.

Incidente de acest gen au mai avut loc la centrele comerciale nou construite, însă nimeni nu a analizat până în prezent modul în care s-au făcut aceste contrucţii.

Centrele comerciale Iulius Mall au fost locul unde s-au petrecut mai multe incidente de acest gen, ultima dată, în 10 septembrie, la Iulius Mall din Timişoara, când o bucată de tavan s-a dărâmat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Un incident similar s-a întâmplat în acelaşi centru comercial în 8 iulie, când o porţiune de schelet metalic ce susţinea plafonul fals în care erau montate spoturile de lumină a căzut. În zona respectivă nu se afla nimeni în acel moment, astfel că nicio persoană nu a fost rănită.

 

În 30 mai,  la Iulius Mall din Cluj-Napoca tavanul a căzut din cauza ploii, iar apa s-a scurs în subsolul clădirii. Un incident asemănător a avut loc în 15 iulie 2008, când tavanul a picat tot din cauza ploii. Reprezentanţii Iulius Mall declarau atunci că de vină au fost ploile abundente şi nu constructorul.

Şi în Bucureşti au avut loc asemenea incidente. O porţiune din tavanul etajului 1 al Mallului Plaza România s-a prăbuşit în 6 august 2009 din cauza ploii, însă nu s-au înregistrat victime.

Incidente s-au petrecut şi la imobilele aflate în construcţie. Astfel, în februarie 2009  plafonul mall-ului Oradea Plaza, aflat în construcţie, s-a prăbuşit după ce şuruburile care susţineau grinzile metalice au cedat. Un muncitor a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite grav.



Şi în instituţiile de stat s-au întâmplat evenimente de acest gen. La începutul lunii mai a anului curent, tavanul de la Casa de Pensii Cluj s-a prăbuşit peste oamenii care aşteptau la ghişee. Reprezentanţii Casei de Pensii au afirmat atunci că "imobilul este vechi de 10 ani şi stau în căldire cu chirie", proprietarul imobilului fiind Agenţia pentru Prestaţii Sociale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite