VIDEO Tavanul unui mall din zona Vitan a Capitalei s-a prăbuşit / Imagini de la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tavanul etajului 1 al centrului comercial din zona Vitan din Capitală s-a prăbuşit. Deşi iniţial s-a crezut că sunt victime, numărul mic de clienţi aflaţi la acel moment în clădire a făcut să nu fie niciun rănit.

Update 15.42 Aflat la faţa locului, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a precizat că a fost dispusă închiderea magazinului, existând în continuare pericolul desprinderii de noi bucăţi din tavan. Potrivit reprezentanţilor Carrefour, accidentul a avut loc într-adevăr în incinta clădirii însă nu în supermarket, asa cum s-a zvonit iniţial, ci în altă zonă a mall-ului din Vitan. Împreună cu autorităţile locale, Vitantis Shopping Center a constituit deja o comisie care va analiza în detaliu cauzele incidentului.

Update, ora 14.25

Roxana Pavel, PR Antheea Consulting de la Centrul Comercial Vitan, a spus: "S-au prăbuşit aproximativ 500 de metri pătraţi din tavan. Rigipsul s-a fisurat şi au căzut bucăţele. Centrul a fost inaugurat acum doi ani, este asigurat şi în garanţie. Nu sunt victime sau alte pericole". Oficialii Vitantis mai declară că "porţiunea afectată era închisă în totalitate, întrucât centrul comercial urmează să primească noi magazine, fiind în plin proces de reamenajare".

Update, ora 14.15

Potrivit martorilor, care au fost surprinşi de prăbuşirea acoperişului, în timp ce mâncau la Spring Time, o femeie în vârstă a fost rănită, dar nu de acoperiş, ci s-a împiedicat în timp ce alerga spre ieşire. În schimb, câţiva clienţi şi angajaţi de la spaţiile comerciale au suferit atacuri de panică. O tânără de aproximativ 30 de ani a fost transportată cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Sf. Ioan din apropierea mall-ului după ce echipajul medical a constatat că avea tensiunea şi pulsul crescute peste limitele normale.

Update, ora 14.05

"A început să curgă apă din tavan şi s-a auzit un zgomot puternic, ca de tornadă. Imediat, bucăţi din tavan au început să cadă. Am avut noroc că am scăpat", a declarat pentru "Adevărul", Mihai Filip, muncitor. Mai multe persoane aflate în incintă au afirmat că iniţial au crezut că este cutremur.

Update, ora 13.52

"A căzut plafonul de rigips cu tot cu structura care îl susţinea. Vestea bună este că nu sunt deloc victime pentru că astfel de accidente sunt periculoase. În acest moment zona este închisă, chiar dacă ar mai putea cade bucăţi, acestea nu ar afecta nicio persoană", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

image

Update, ora 13.49

Constantin Bujor, inspector-şef ITM Bucureşti a declarat că va demara o anchetă în urma accidentului de la centrul comercial Carrefour Vitan.

Update, ora 13.37

O a doua prăbuşire a avut loc la complexul comercial Vitantis, când serviciile de intervenţie şi echipajele de ambulanţă au început să evalueze prima prăbuşire a tavanului fals, aflate la locul accidentului.

"Tot personalul şi toţi clienţii au fost evacuaţi. Am prăbuşit controlat o zonă care prezenta un pericol pentru viaţa celor care vor intra să reameneajeze", au declarat reprezentanţii ISU.

Tavanul etajului 1 al centrului comercial s-a prăbuşit. "Deocamdată nu s-a pus problema de victime", a declarat Alice Grasu, coordonator Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

"Nu au fost încă semnalate victime. Este vorba de o problemă în zona scărilor rulante", a spus Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

"Am auzit un zgomot foarte puternic şi apoi am văzut cum tavanul şi toţi pereţii magazinelor s-au sfărâmat. Toata lumea alerga, era haos", spune un martor.

"În urma accidentului, s-a înregistrat o singură victimă. Suprafaţa prăbuşită este de 150 metri pătraţi", anunţă Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU.

30 de clienţi şi angajaţi se aflau în magazin în momentul accidentului

image

Există pericolul ca întreg tavanul să se prăbuşească. "În interior se află doar echipaje de intervenţie", a declarat Bogdan Opriţa, director SMURD.

"Nu e afectat niciun magazin pe spaţiul comun", spune un reprezentant BGS.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite