Revenirea la uniforme obligatorii, aşa cum o văd cititorii adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au primit rechizite si uniforme
Elevii au primit rechizite si uniforme

Posibilia revenire la uniforme obligatorii pentru clasele I-VIII a fost sâmbătă unul dintre cele mai comentate articole de pe adevarul.ro.

• Uniforma elimina discriminarea intre copiii de diferite origini si din paturi sociale cu un ecart mare de putere de cumparare. (Claudia)

• Toti elevii au dreptul sa fie tratati la fel, nu dupa aparente. (Marius Brăila)

• E si mai economic pentru parinti (decat zeci de haine) si-ti da un sentiment de apartenenta! Tinuta obligatorie, nu parada modei! (Adina)

• Purtarea uniformei ar trebui sa fie o mandrie pentru elevii unei scoli generale sau liceu. (Nicu)

• In anii '40 , inainte de inceperea razboiului si in timpul lui, refugiat fiind in orasul P.N., eram internat la Caminul de ucenici. In oras erau mai multe Scoli si Licee. Copil fiind, din mediul rural, cu putine posibilitati, am fost foarte impresionat de semenii mei invatacei care erau cu uniforme frumoase specifice fiecarui Liceu sau scoli ( ex. Liceul Petru Rares sau Comercial 'Spiru Haret ). Intre aceste scoli existau intotdeauna deosebiri de forma si culoare iar liceeni se mandreau cu aceasta apartanenta, ori unde se aflau puteau fi observati si deci si posibilitatea de a comunica eventuale abateri de comportare la scoala datorita Numarului Matricol cusut pe haina elevului. (Sabin)

• Uniformele nu ar aduce mai multa disciplina! Nici macar nu ar asana diferentierile de statut economic al familiilor. Disciplina in scoala tine numai de respectarea si aplicarea riguroase a regulamentului scolar . Bunul-simt in vestimentatie si comportament tine de cei sapte ani de acasa. Uniforma trebuie acceptata si nu impusa.(Iosif)

• Sunt de acord cu uniforma pentru ca:
-este un mijloc de protectie ai copilului;
-se stimuleaza sentimentul de mandrie ca sunt elevi;
-elevii trebui sa fie deosebiti de cei care nu sunt elevi ;
-se elimina diferentele intre elevii care provin din familii instarite si cei saraci;
-se elimina preocuparea pentru imbracaminte in defavoarea celei pentru a invata;
(Sanda)

Peste 150 de persoane îşi exprimaseră părerea sâmbătă, la ora 19.00.

INTRĂ ŞI COMENTEAZĂ ŞI TU AICI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite