Cezar Preda vrea uniforme şcolare obligatorii pentru clasele I-VIII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cezar Preda, vicepreşedinte PDL, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că are în lucru un proiect care prevede obligativitatea uniformelor şcolare pentru clasele I-VIII.

El a precizat că nu intenţionează să propună un costum identic în toate unităţile de învăţământ, ci fiecare şcoală în parte îşi va stabili tipul de uniformă.

Citiţi şi:

Elevii, drapelele şi mătasea chinezească

"Sper să definitivez acest proiect până săptămâna viitoare. Caut soluţiile că în situaţia în care familia nu are veniturile necesare să reuşim prin Ministerul Educaţiei sau prin autoritatea locală să ajutăm ca şi acele familii să respecte conţinutul acestei legi. Eu cred că e un lucru deosebit de important pentru ce înseamnă rigurozitatea actului didactic", a declarat Cezar Preda.

El şi-a exprimat speranţa că va putea supune astfel dezbaterii publice atât proiectul privind uniformele şcolare, cât şi pe cel care se referă la interzicerea accesului minorilor în spaţiile publice.

Un alt proiect iniţiat de liderul PDL vizează contracrarea de către şcoală a suplimentelor alimentare pentru elevi, respectiv măr, lapte şi corn, şi nu de către autorităţile judeţene, cum se întâmplă în prezent, transmite Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite