MISA aşteaptă mesajul lui Bivolaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de adepţi ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut se adună săptămâna aceasta, pe platoul Coronini, ca să audă discursul înregistrat al liderului lor spiritual. Gregorian Bivolaru le va vorbi învăţăceilor săi de la distanţă, din Suedia, unde a fugit şi a cerut azil când a fost pus sub acuzare în România.

Mai aproape de univers şi suficient de departe de ochii curioşi şi suspicioşi ai lumii - acestea par a fi motivele pentru care, an de an, mii de practicanţi yoga, adepţi ai lui Gregorian Bivolaru, se adună, în primele zile ale primăverii, pe platoul Coronini din staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin.

Mai citeşte şi:

MISA: „Suntem o minoritate neînţeleasă“

Controversatul lor guru şi procesele în care a fost implicat, plus rumoarea orgiilor sexuale care i-a înconjurat mereu pe membrii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), au contribuit la interesul pentru spiralele pe care aceştia le fac pe Platoul Coronini, o poiană de la marginea staţiunii.

Pajiștea magică

În fiecare dimineaţă, timp de o săptămână, membrii MISA urcă pe dealul care ar avea proprietăţi magice şi exersează timp de mai bine de o oră diverse tehnici de yoga şi de meditaţie.

Anul acesta, s-a depăşit recordul de prezenţă al yoghinilor veniţi de peste hotare, aşa că în staţiunea cărăşeană pot fi auzite peste tot discuţii în engleză, franceză sau chiar olandeză.

„Au închiriat platoul Coronini, pe care am cerut aceeaşi sumă de bani ca şi în 2009, adică 3.000 de lei, pentru platou şi pentru celelalte săli din patrimoniul nostru pe care le-au închiriat. Erau ceva probleme la conferinţe, însă ne-am străduit să nu pierdem acest grup important pentru staţiune şi am reuşit să le punem la dispoziţie şi cinematograful", a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii.

Discurs secret

Fugit de justiţia românească tocmai la Malmo, în Suedia, acolo unde a primit azil politic, Guru nu şi-a părăsit adepţii. Cel puţin din punct de vedere spiritual. An de an, acesta este prezent în mijlocul lor prin mesajele audio sau video trimise. Acestea sunt transmise yoghinilor în timpul Marii Spirale, în care sunt prinşi mii de oameni. În acest timp, nimeni nu se poate apropia de platou, bodyguarzii ţinându-i pe curioşi departe de locul plin de energie. Nimeni nu ştie însă ce are transmis Guru.

Din programul manifestărilor MISA, care ţin până la 9 mai, Guru nu lipseşte nicio clipă. Adepţii săi spun că, telepatic, părintele lor spiritual îi veghează mereu. În fiecare seară, ei se adună pentru a primi „exemplificare spirituală susţinută în mod subtil-telepatic de către Grieg: starea de recunoştinţă profundă faţă de Dumnezeu Tatăl".

„S-a asociat cu dracu' "

Localnicii, deşi îi consideră ciudaţi pe yoghini, se bucură de prezenţa lor. Ştiu că vor cumpăra toată rezerva de legume şi de fructe. „Suntem din Cornereva. Încă de când am auzit că vin yoghinii, am pre­­­­­­gătit legumele şi fructele pe care le-am adus la Coronini. Sunt înnebuniţi după chiftelele din legume, zacuscă de vinete, caş, urdă şi ceapa verde", a spus Sorin Căprariu.

Practicantele vor exersa în natură diverse tehnici de yoga

image

Cecilia Tiz, o fostă membră MISA, nu împărtăşeşte entuziasmul edilului şi al locuitorilor staţiunii. „Primarul oraşului Băile Herculane acceptă asocierea şi apropierea de o organizaţie renumită pentru faptul că-şi transformă adeptele din profesoare sau medici în dansatoare de striptease.

Achitat

Gregorian Bivolaru beneficiază în prezent de azil politic în Suedia, la Malmö. Trimis în judecată în 2004, Bivolaru a fost acuzat de act sexual cu o minoră, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. La sfârşitul lunii trecute aceste fapte au fost prescrise.

Scandal în Casa Armatei

Una dintre cele mai recente acţiuni ale adepţilor MISA a fost organizată în Timişoara la sfârşitul lunii trecute. Organizaţia  adepţilor lui Bivolaru a pus la cale o serie de evenimente prin care încerca „atingerea unei stări de virilitate legendară nesfârşită printr-o revoluţie amoroasă a continenţei sexuale".

Totul a fost organizat sub forma unui „Festival al Iubirii", iar Casa Armatei a găzduit o expoziţie erotică, punctul central fiind reprezentat de sâni supradimensionaţi, falusuri şi metode moderne de a face sex. Gerhald Ernst

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite