UPDATE Un tânăr inconştient a intrat cu bolidul pe pista unde avea loc un concurs de motociclism: 4 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost spulberate ieri de un şofer teribilist care a venit în viteză cu un Alfa Romeo pe aeroportul de la Caransebeş (Caraş-Severin), unde avea loc o competiţie între motociclişti. Campionatul Naţional de Viteză din Caransebeş a fost întrerupt după ce Cristian Ungur (25 de ani), fiul unui medic cunoscut în regiune, a accidentat câţiva spectatori.

ORA 23.30 Cristian Ungur a fost dus de la sediul poliţiei din Caransebeş la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş pentru ordonanţă de reţinere pe 24 ore. El urmează să fie audiat încă o dată de procurori, după ce a stat mai bine de opt ore la poliţie tot pentru a explica de ce a intrat cu maşina pe pista aeroportului şi a lovit patru persoane. Vor fi audiaţi din nou şi martorii de la locul accidentului. În cazul în care procurorii îi vor da ordonanţă de reţinere pe 24 de ore, Cristian Ungur va fi dus în arestul poliţiei judeţene de la Reşiţa.


Ceea ce se anunţa a fi un eveniment aşteptat de toată lumea s-a transformat într-o adevărată tragedie. În timpul concursului organizat de Federaţia Română de Motociclism, care a avut loc pe aeroportul din Caransebeş, Cristian Ungur (25 de ani), din Caransebeş, a intrat cu maşina pe pistă şi a accidentat patru persoane, care se află internate la Spitalul Municipal din Caransebeş cu multiple traumatisme.

image

Citiţi şi:

Un șofer a izbit cu viteză o tânără și un cuplu de pensionari, chiar pe trotuar

Week-end de groază pe șoselele din Mehedinți

„Ping-pong” rutier pe DN 7, în apropiere de Deva, cu şase răniţi şi cinci maşini distruse

Un tânăr băut a intrat cu maşina, furată de la un prieten de familie, într-un zid de cărămidă

„A intrat un nebun cu un Alfa Romeo pe pistă. Nu vă puteţi imagina ce a fost!", a spus şocat concurentul Ionel Pascotă, martor ocular al evenimentului din Caransebeş.

„Tânărul a venit cu maşina şi a intrat pe pistă, după care a vrut să părăsească zona şi a rănit mai mulţi spectatori. Ulterior, a încercat să fugă cu maşina spre Muntele Mic. Motocicliştii care concurau şi poliţiştii s-au luat după el, iar în comuna Zerveşti l-au şi prins. Înainte însă a mai lovit o maşină", a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Public şocat

Imediat, la faţa locului s-au deplasat medicii de la ambulanţă, care i-au transportat pe cei răniţi la spital. Doi dintre pacienţi au fost externaţi până la orele serii. A treia persoană, potrivit medicului Gheorghe Borcean, a fost internată cu contuzie abdominală, „aparent fără leziuni interne", iar o a patra persoană a fost transportată la Timişoara cu un traumatism facial deschis şi o fractură de gambă.

Cristian Ungur şi ceilalţi doi pasageri care se aflau în maşină au ajuns de la spital direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, unde au fost audiaţi. Ungur avea o concentraţie de 0,80 miligrame la mie îmbibaţie alcoolică în sânge.

Martorii de la faţa locului au spus că şoferul a plecat zâmbind de pe pista aeroportului fără să aibă niciun fel de remuşcare sau vreo intenţie de a le acorda primul ajutor celor răniţi. Cătălin Cazacu, campion naţional la motociclism a fost victima vitezomanilor de pe pista aeroportului din Caransebeş.

„Mi-e greu să cred că nişte oameni în toate minţile pot face aşa ceva", a spus tânărul. Acesta povesteşte cum, în momentul în care clasa de juniori era aliniată la start, s-a auzit o maşină care a intrat pe circuit.

„Am fugit repede şi am dat prin staţie să oprească cursa. Maşina venea cu viteză pe sensul opus. A trecut cu viteză mare pe lângă copiii de şapte, opt ani, care erau la start", a spus Cătălin. Campionul naţional, împreună cu un arbitru, un motociclist şi tatăl unui copil au intrat pe traseu şi au făcut semne şoferului să oprească.

Victimele au primit îngrijiri medicale chiar de la spectatorii aflaţi pe pista aeroportului



„Am intrat pe pistă pentru că ştiam ce se poate întâmpla dacă nu sunt opriţi. Mi-a prins mâna cu parbrizul, apoi i-a lovit pe ceilalţi. Pur şi simplu i-a spulberat. Am văzut oameni întinşi pe jos, plini de sânge", a povestit Cătălin Cazacu.

Campionul are acum mâna ruptă şi va fi nevoit să stea cu ea în ghips aproximativ o lună. „Au vrut să treacă peste mine. Acum, cariera mea e sub semnul întrebării", a spus Cătălin.

Renegat de tată

Cristian Ungur şi-a şocat tatăl prin atitudinea sa de teribilist. Ioan Ungur, membru PDL care a renunţat la funcţiile politice după eşecul la alegerile locale din Caransebeş din 2008, a spus că nu înţelege ce s-a putut întâmpla cu fiul său.

„Să răspundă în faţa legii. Nu vreau să vorbesc cu el şi nici nu am cum să-l ajut, pentru că nu pot să-l fur din puşcărie. Am greşit poate că i-am lăsat (pe Cristi şi pe fratele mai mare - n.r.) să facă ce vor cu banii, dar erau majori. Îmi vine să plâng. Sunt alături de ei (victimele - n.r.) cât pot. Mă pun în locul lor", a spus Ioan Ungur. Acesta a precizat că fiul său nu a mai avut probleme.

„A primit una, două amenzi pentru parcare de la Poliţia Comunitară", a precizat tatăl.

El a spus că fiul său a fost premiant în liceu şi a terminat anul acesta Facultatea de Medicină Veterinară, fiind unul dintre cei cu note mari la licenţă. Maşina şi-a cumpărat-o din banii lui pe care i-a obţinut după ce a vândut un teren în Timişoara, cumpărat de tatăl său pentru el şi celălalt băiat, pentru ca cei doi să-şi construiască o casă. Fiul cel mare şi-a deschis o afacere prosperă în Caransebeş, iar fiul cel mic, Cristi Ungur, şi-a cumpărat „nenorocita asta de maşină", a mai precizat Ioan Ungur.

Curajos după ce a băut

Poliţiştii l-au dus pe Cristian Ungur la Spitalul din Caransebeş, unde i-au recoltat probe de urină şi de sânge, care să arate dacă tânărul a consumat alcool sau droguri. Vitezomanul a refuzat în momentul în care a fost prins de poliţişti să sufle în etilotest. Apoi a fost dus la Poliţia Caransebeş, împreună cu celălalt tânăr care se afla în dreapta sa în momentul accidentului pentru audieri.

„Tânărul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,80 miligrame la mie şi pentru părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie", a spus Ancuţa Cărbunariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Caraş-Severin.

Mai mulţi motociclişti, care au urmărit cum Cristian Ungur a intrat în viteză în publicul de pe marginea pistei, au stat în faţa secţiei din Caransebeş cerându-le poliţiştilor să-l bage după gratii. „În funcţie de rezultatul cercetărilor, procurorul va decide dacă se emite ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore", a mai spus Ancuţa Cărbunariu.

image

Cum comentaţi accidentul de pe Aeroportul din Caransebeş?

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite