Reprezentanţii canadienilor de la Roşia Montană îi răspund lui Băsescu: Deja am băut apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) afirmă că deja au băut apă dintr-un iaz de decantare, după ce preşedintele Traian Băsescu i-a invitat să fie primii care vor bea apă  din iazul de decantare de la exploatarea auriferă, la Roşia Montană.

Într-un film de câteva secunde, înregistrat în toamna anului trecut, directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, bea apă din iazul de control de la exploatarea minieră Martha, a companiei Newmont, unul dintre acţionarii Gabriel Resources, compania care deţine 80% din RMGC.

"Nu mi-a fost teamă să beau din apa din iazul de control, nici nu m-am simţit rău după aceea. E ca şi cum ai bea cafea dimineaţa. În cafea, concentraţia de cianuri este de 6-7 mg/litru ( 7 ppm - părţi pe milion)", a declarat Dragoş Tănase, potrivit Mediafax.

El spune că va bea apă "fără probleme" şi din iazul de decantare de la Roşia Montană, după ce va primi avizul de mediu pentru demararea proiectului minier.

Nivelul de cianură în iazul de la exploatarea minieră din Noua Zeelandă este de circa 15 mg/litru. Oficialii RMGC, afirmă că proiectul Roşia Montană  va avea un nivel de 5 mg/litru.

Duminică, Traian Băsescu i-a invitat pe investitorii de la exploataţia auriferă să fie primii care beau apă din iazul de la Roşia Montană, pentru a demonstra că apa nu este poluată cu cianuri. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite