Raed Arafat şi SMURD susţinuţi printr-o petiţie online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de oameni şi-au exprimat deja, pe site-ul petitieonline.ro, susţinerea medicului Raed Arafat, care a demisionat în 10 ianuarie din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Tot respectul pentru oamenii care fac ceva în ţara asta. A fost nevoie de 20 ani pentru domnul Arafat ca să construiască sistemului SMURD şi de 15 minute (intervenţia lui Băsescu) pentru a-l discredita. Cât de uşor este să faci rău şi cât de greu să faci bine", scrie Sandu Ionuţ, pe pagina petiţiei de susţinere a medicului Arafat. De aceeaşi părere este şi Alina Mihaela Crauciuc: „Nu distrugeţi singurul sistem la nivel european. Salvaţi SMURD-ul cum SMURD-ul salvează vieţi!".

Solidaritate cu Raed Arafat: realizatorul unei emisiuni la un post local de radio s-a îmbrăcat în costumaţia celor de la SMURD


Semnatarii petiţiei îşi exprimă, prin comentarii, dezacordul faţă de scandalul iscat în ultimele zile pe marginea modificărilor preconizate în sistemul medical de urgenţă. „Nu mai am cuvinte pentru ce se întâmplă în România. Personal, îi doresc dr. Raed Arafat sănătate şi putere de muncă în tot ceea ce face. Felicitări, domnule Arafat, pentru ceea ce eşti şi pentru ceea ce ai făcut pentru noi!", scrie Liviu Florin Moraru.

Ajutor pentru a ajuta SMURD!

Tot pe site-ul petitieonline.ro, oamenii pot semna petiţia „Salvare pentru SMURD". „Este serviciul medical românesc de primă linie, pentru situaţii de urgenţă. Ne dorim ca SMURD să existe în continuare, neameninţat de concurenţi mînaţi de interese financiare. Pentru că ne dorim ca oricare dintre noi, într-o situaţie dramatică, să ştie că acolo, la faţa locului, primeşte, de fapt, şansa la viaţă. Nu chemi serviciul SMURD pentru că ţi-a înţepenit spatele sau pentru că tensiunea arterială a luat-o în sus. Chemi SMURD când eşti la limită cu moartea.

Campania «Salvare pentru SMURD» are, în acest moment, peste 116 mii de «like»-uri. Toate vor ajunge la Ministerul Sănătăţii şi în Parlament. Cei care vor să reformeze ceva ce deja merge trebuie să ştie că voi nu permiteţi. Prin demersul nostru, nu modificăm o lege, ci facem un amendament care cere menţinerea aceluiaşi paragraf din legea actuală, referitor la regimul de funcţionare SMURD. 116.000 aici şi alte aproape 1700.00 pe pagina cauzei cu care ne-am unit eforturile, înseamnă în total 286.000 de voci care le vor spune politicienilor: «Atenţie, că faceţi o greşeală! Opriţi-vă cât mai e timp!»", susţin iniţiatorii petiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite