Raed Arafat: Bărbatul din Bălceşti era deja decedat când a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia bărbatului în vârstă de 41 de ani din comuna Laloşu, care a murit joi în faţa unui spital închis, trebuia să cheme ambulanţa, nu să plimbe pacientul 50 de kilometri cu maşina, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

"Informaţiile pe care le-am primit arată că trei medici de familie au confirmat că bărbatul era decedat când a ajuns la spital. Mai mult, este de neînţeles de ce nu a fost chemată de la început ambulanţa şi a fost plimbat cu o maşină particulară, aşezat pe bancheta din spate. În plus, de la Ambulanţă am aflat că persoana care a sunat la 112 pentru acest caz nu era şi cea care conducea maşina. Astfel că atunci când medicii de la ambulanţă au revenit cu un telefon pentru a localiza maşina particulară în care se afla bolnavul, apelantul nu a ştiut ce să spună", a declarat, pentru Mediafax, Raed Arafat, citând din raportul primit de la Ambulanţa Bălceşti.

De cealaltă parte, rudele bărbatului mort au spus că după ce au aflat că unitatea medicală este închisă au sunat la Serviciul de Ambulanţă din Bălceşti, însă salvarea de pe tură era plecată într-un caz de urgenţă. Ulterior, după aproximativ 40 de minute de aşteptare în faţa clădirii spitalului, bărbatul a murit.

La Staţia de ambulanţă din Bălceşti sunt trei maşini de intervenţie, câte una pe tură.

Mai multe detalii despre acest caz:

Un bărbat din Bălceşti a murit în faţa spitalului închis

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite