Rădulescu: Îl voi acţiona în judecată pe Astărăstoae după ce primesc decizia de excludere din Colegiul Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL de Cluj Şerban Rădulescu a anunţat astăzi că, în cazul în care va fi exclus din Colegiul Medicilor din România, îl va da în judecată pe preşedintele organizaţiei profesionale a medicilor, Vasile Astărăstoae, pentru că "ar fi o abatere gravă de la statutul Colegiului"

"Aflu cu surprindere că domnul Astărăstoae a anunţat la Ploieşti că a retras dreptul de a profesa medicilor parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură a PSD, pe care domnul mai sus pomenit o vedea, printr-o somaţie publică, obligatoriu a fi însuşită. Eu încă refuz să cred că domnul Astărăstoae a fost capabil să comită un asemenea derapaj de la logică şi o abatere atât de gravă de la statutul colegiului nostru şi sper ca declaraţia sa de la Ploieşti să fi fost doar expresia unei rătăciri de moment care nu are la bază vreo regretabilă decizie a Colegiului îndreptată împotriva medicilor-parlamentari. Îl voi acţiona în judecată pe domnul Astărăstoae imediat ce voi primi o eventuală decizie privind excluderea mea din organizaţia profesională a medicilor", a afirmat Şerban Rădulescu într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, Colegiul Medicilor este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, cu atribuţii strict profesionale, după cum reiese şi din statutul său.

"Or, în aceste condiţii, gestul domnului Astărăstoae este cel puţin absurd. Cum poate un for profesional să excludă un membru pentru opiniile şi deciziile sale politice? Din păcate, preşedintele său crede că a rezolvat toate problemele ce ţin de meseria noastră, inclusiv cazurile de malpraxis, şi că îşi poate impune, ilegal, desigur, crezul său politic medicilor trimişi în Parlament prin voinţa electoratului", spune Şerban Rădulescu.

Senatorul afirmă că în Parlamentul României există senatori şi deputaţi de diferite profesiuni, printre care şi cea de medic.

"Sunt oameni cu activitate meritorie, recunoscută şi apreciată de-a lungul a zeci de ani la patul bolnavului. Prin acţiunile lor politice, indiferent de partidul din care fac parte, fiecare încearcă să se implice în bunul mers al ţării după puterile şi credinţa sa. Dreptul pe care preşedintele Colegiului Medicilor din România şi-l acordă, de a analiza şi a hotărî discreţionar şi abuziv direcţiile politice în cazul medicilor-parlamentari, este stupefiant şi ilegal", a subliniat senatorul PDL.

Cu o experienţă profesională de peste 30 de ani, senatorul Şerban Rădulescu este medic chirurg şi profesor la Clinica Chirurgie II din Cluj-Napoca.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat vineri că şase parlamentari, de profesie medici, care au votat împotriva moţiunii de cenzură introduse de PSD, au fost excluşi din Colegiu. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite