Colegiul Medicilor a exclus şase medici parlamentari ce au votat împotriva moţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
prof. dr Vasile Astărăstoae
prof. dr Vasile Astărăstoae

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat ieri că şase parlamentari, de profesie medici, care au votat împotriva moţiunii de cenzură introduse de PSD, au fost excluşi din Colegiu.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de PSD, Colegiul Medicilor a solicitat celor 18 parlamentari de profesie medici că voteze moţiunea, pentru a nu se ajunge la reducerea salariilor în sistemul sanitar.

"Din 18 parlamentari medici, şase au ales să fie oameni politici şi nu membri ai corpului medical. În aceste condiţii, Colegiul Medicilor, care a făcut un apel la ei înainte de vot, a hotărât excluderea lor din toate structurile Colegiului Medicilor", a spus Vasile Astărăstoae, citat de Mediafax.

Preşedintele Colegiului Medicilor a refuzat să îi nominalizeze pe cei excluşi, precizând că nu i-a întrebat care au fost motivele pentru care au respins moţiunea. Vasile Astărăstoae a mai spus că bănuieşte că decizia de a vota împotriva moţiunii a fost generată de teama de a fi excluşi din partid.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite