Proiectul Melaniei Mandas Vergu, anchetat de AMPOSDRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de patru milioane de euro, finanţat din fonduri europene, derulat de Melania Mandas Vergu, este verificat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii.

Vergu este verificată după ce a afirmat că şi-a renovat cu fondurile primite locuinţa, în care se află şi sediul firmei sale.Vezi aici detalii.

"În urma raportului vom şti care este situaţia acestui proiect.Vom întocmi acest raport de verificare preliminar. Până nu vom face acea vizită la faţa locului, nu ne putem pronunţa. Nu ştim încă ce cheltuieli a făcut dânsa în cadrul proiectului. Luni, vă vom putea spune acest lucru", a declarat directorul AMPOSDRU, Cristina  Zevedei, potrivit Realitatea Tv.

În urma verificărilor rambursarea fondurilor europene, aşteptată de Melania Mandas Vergu, ar putea fi blocată.

"S-a amenajat sediul. Este şi locuinţa mea, care este dată în locaţie prin Registrul Comerţului", a declarat Vergu.

În ceea ce priveşte prima tranşă a fondurilor, de 1,5 milioane de lei, fosta consilieră a ministrului Educaţiei a declarat că aceşti bani au fost folosiţi pentru dotări, astfel încât toţi membrii echipei de management să primească laptopuri şi telefoane mobile.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a demis-o aseară pe Melania Mandas Vergu din funcţia de consilier. Decretul a fost semnat în această seară.

Melania Mandas Vergu este acuzată că a profitat de poziţia sa în cadrul ministerului pentru ca proiectul său de formare profesională să obţină fonduri nerambursabile.

Proiectul intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici" derulează programe de formare profesională în şcolile din România.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite