VIDEO Melania Mandas Vergu şi-a renovat locuinţa pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul Ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a declarat, joi seară, pentru Realitatea, că a primit o tranşă de 1,5 de milioane de lei pentru reamenajarea unui sediu care e trecut în acte drept locuinţa consilierului.

Melania Mandas Vergu a ţinut să precizeze că banii primiţi au fost folosiţi pentru dotări. "toţi membrii echipei de management, şi cei care vor urma vor primi laptopuri, telefoane mobile. Am luat un server pe care pun site-ul şi este site-ul acestui proiect", a explicat Vergu.

Mai citiţi şi:

Senator PDL: Ministrul Funeriu trebuie să răspundă, inclusiv cu demisia, pentru scandalul Vergu

Conform Realitatea, după ce Melania Mandas Vergu s-a folosit de funcţia sa în Ministerul Educaţiei în afacerile personale, care presupuneau derularea unui proiect în valoare de patru milioane de euro, aceasta a admis că s-a folosit de aceşti bani şi pentru renovarea casei sale.

Întrebată dacă s-a renovat şi sediul firmei din banii respectivi, consiliera a răspuns: "S-a reamenajat sediul, da! Sediu care este şi locuinţa mea, dată în locaţie prin Registrul Comerţului".

Intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici", proiectul derulează programe de formare profesională în şcolile din România, exact domeniul în care ea deţine şi o funcţie publică.

Deşi consiliera lui Funeriu spune că proiectul i-a fost aprobat în 2009, potrivit site-ului Autorităţii pentru Managementul Proiectelor pentru Fonduri Structurale, această lucrare a fost aprobată la 31 ianuarie 2010. În momentul aprobării proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educaţiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia.

Sursa citată precizează că Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 16.381.211 de lei. Din această sumă, statul român va contribui cu 1.782.002 de lei, în timp ce Uniunea Europeană va suporta restul cheltuielilor în valoare de 12.896.762 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite