Procurorul-şef îşi întreţinea amanta din şpăgi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu a fost reţinut, la 8 septembrie 2010,  însă judecătorii instanţei supreme au decis cercetarea lui în libertate
Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu a fost reţinut, la 8 septembrie 2010, însă judecătorii instanţei supreme au decis cercetarea lui în libertate

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau-Mare, judecat pentru corupţie, este acuzat de DNA că „blătuia“ dosare contra unor sume de bani şi a unor excursii în străinătate. Magistratul Ciprian Zamfirescu (40 de ani), deferit Justiţiei pentru corupţie, şi-a trimis amanta în excursie, în Tunisia, pe banii din „şpăgi.“

Citeşte şi:
Procuror-şef, urmărit cu metodele Securităţii: microfoane montate în candelabru


 „Îţi place în Tunisia? A fost OK  până acum? Mai ai bani", scria Zamfirescu, într-un sms, la 5 iunie 2010. Destinatarul: Oana Elena Ţiţ, angajată în cadrul IPJ Harghita, despre care procurorii DNA susţin că făcea parte din anturajul prim-procurorului.Discuţiile telefonice şi sms-urile, interceptate de SRI, arată că relaţia dintre cei doi era foarte strânsă.Oana i-a răspuns prompt: „Ştiai că Tunisia e cel mai mare producător de curmale şi măsline? Aduc la băiat curmale. Mă duc să pap, mor de foame." Povestea de dragoste dintre Oana şi Zamfirescu a fost descoperită în timpul anchetei de corupţie, după ce unul dintre martori s-a oferit să-i plătească o excursie în Tunisia, pe numele amantei. „Acolo...numele pe contractul ăla de Tunisia, scrie Ţiţ Oana Elena, ştii? Da? Deci, e...", explica, într-o înregistrare ambientală, Zamfirescu.

EXCLUSIV Procurorul care îşi întreţinea amanta din şpăgi câştiga împreună cu soţia, tot procuror, 20.000 de lei LUNAR

Zamfirescu a fost trimis în judecată, la sfîrşitul lunii octombrie, pentru trafic de influenţă. El a fost acuzat că a acceptat recompense băneşti de la Dragoş Petre Zeller Trandafirescu- director operaţii al societăţii Securiteh, în scopul de a intermedia încheierea unui contract de prestări servicii pază la societatea Zoppas Industries Romania. Trandafirescu este cel care s-a ocupat şi de achitarea sejurului tunisian. Relaţia Securiteh-Zoppas a fost intermediată de prim-procuror, deoarece acesta era prieten cu unul dintre directorii de la Zoppas, Carmen Iosefina Rusmir. Zamfirescu şi-a negociat „serviciile" la 1.000 de euro/lună şi a  fost prins în flagrant, în august 2010, când îşi încasa „salariul" pe luna respectivă. El a  stat două zile după gratii, 8 şi 9 septembrie, dar Curtea Supremă a decis cercetarea acestuia în stare de libertate.

„Eu mă simt  bine că ţi-am oferit o vacanţă"

Cât timp amanta sa a fost în Tunisia, prim-procurorul a asaltat-o cu sms-uri: „Ce băuturi au?...Făcute în Tunisia?". În alt sms, de la 3 iunie 2010, prim-procurorul este bucuros că a făcut-o fericită: „Costă mult? Te simţi bine? E ok? Eu mă simt bine pentru că ţi-am oferit o vacanţă...şi sper să te relaxezi! E mare hotelul? E aglomerat?". Câteva ore mai târziu, Oana îi povesteşte amuzată: „E foarte multă lume, nemţi şi nordici, o grămadă. E un hotel mediu, dar de trei stele. Sau poate comparabil cu alea pe unde am mai fost. Dar marea şi plaja merită. Şi lumea e foarte amabilă. Acum sunt în cameră, sunt foarte obosită. Am adormit pe plajă şi m-am înroşit." Într-un alt sms, prim-procurorul îi face şi o promisiune: „Ce faci? Trebuie să merg şi azi la birou...pe la 3! Dacă eşti cuminte...vara asta primeşti o excursie...la alegere...Croaţia sau Muntenegru."

Primari cu probleme penale

Zamfirescu a fost interceptat când promitea să intervină în dosare aflate la procurorii din subordine. DNA a „prins" o discuţie a prim-procurorului cu viceprimarul oraşului Sânnicolau-Mare, Manuel Farca. Edilul a solicitat magistratului o soluţie favorabilă în cazul unui angajat al Primăriei, Tiberiu Tamas, implicat în agresarea unor persoane. Într-un alt caz, Marius Laviniu Lăcătuşu a denunţat că a intervenit la prim-procuror pentru închiderea unui dosar care-l viza pe primarul comunei Teremia Mare, Cosmin Sântean, cercetat pentru agresarea unui consilier. „Eu l-am întrebat cât îl va costa pe Sântean acest favor, el mi-a răspuns «500 de euro puţin, 1.000 e mult, 700 v-a [fi] nota de plată». Eu l-am întrebat: «700 ce? RON?», iar el mi-a răspuns: «nu, ci 700 de euro»", a povestit denunţătorul.

„Te iubesc, dar nu mai bea că ţi-e rău"


14 iunie 2010
Ciprian Zamfirescu a sunat-o pe Oana Elena Ţiţ, presupusa sa amantă, şi s-a plâns că a băut mult cu o zi înainte şi are o problemă de la semipreparatele şi cârnaţii cumpăraţi de soţia
sa, Ana.

Oana Elena Ţiţ
: Of, iubire!
Ciprian Zamfirescu: Propaspeţi, de-ăştia de Banat...
O.E.Ţ.: Of, iubire.
C.Z.: Mă iubeşti?
O.E.Ţ.: Te iubesc, da' nu mai bea că ţi-e rău, mă iubirea mea!
C.Z.: Uite, stai că vine primaru'!
O.E.Ţ.: No! Bine, iubire!
C.Z.: Hai că te ţuc! Ciao!
O.E.Ţ.: Pa.
C.Z.: Ciao, iubire!

„Blaturi" pentru angajatul primăriei

13 mai 2010 
Viceprimarul Manuel Farca îl roagă pe Zamfirescu să „rezolve" dosarul lui Tamas Tiberiu, angajat al Primăriei din Sânnicolau-Mare care a agresat două persoane.

Ciprian Zamfirescu: Da' hai să vedem despre ce este vorba că nu...Eu nici nu ştiam de ...de chestia asta.
Manuel Farca: Că a fost alaltăieri sau vineri când a fost prima...
C.Z.: Da, înseamnă că l-a chemat procurorul, vrea să-l...vrea să-l trimită în judecată să fie condamnat.
M.F.: Şi eu am vrut...am vrut să vă sun atunci, am avut mult de lucru...
C.Z.: Era bine de-atunci. Că astfel construia dosaru'.
M.F.: Îhî.
C.Z.: Dar, uite! Lasă că poate reuşim acuma să...
...
C.Z.: Deci, i-a dat cu paru-n cap?!
M.F.: Păi, asta cu paru', nu ştiu dacă aşa-i...
C.Z.: Da,da! Ba da, uite, sunt martori care spun!
...
C.Z.: Deci este nasolie, cu el, că-i făcut, văd că şi rechizitoriul de trimis în judecată.
M.F.: Păi, ce se poate întâmpla în cel mai rău caz cu el?
C.Z.: Condamnare. El trebuie să se împace cu toţi. Să se ajungă la înţelegere. Acum este târziu. E singura şansă aici...
M.F.: Da?
C.Z.:Da. Eu o să mai ţin ăsta, că e la bătut până săptămâna viitoare.
M.F.: Îhî.
C.Z.: A...îmi aduci o declaraţie din partea....dată de mână...că-mi retrag plângerea.
M.F.: Îhî. Să dea ăla o declaraţie că...
C.Z.: Da.
M.F.: Şi...
C.Z.: Să fie de mâna lui. Sau să vină aici. Astăzi îi joi, până săptămâna viitoare. Într-o săptămână.

Mita împărţită  cu iubita

Fostul şef al Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, Dumitru Rebegea (foto), 35 de ani, arestat pentru corupţie, împărţea mita cu o avocată.El a dispus eliberarea a doi interlopi, „afacere" pentru care a primit 45.000 de euro. El a împărţit banii cu amanta sa, avocata Viorica Iosefina Pilică.

Condamnat pentru şpaga-n sex

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani Valentin Popescu (foto), 56 de ani, a luat mită constând într-o partidă de sex de la o femeie - cu 23 de ani mai tânără decât el - al cărui proces îl judeca. Magistratul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, însă a atacat decizia.

Magistratul „avocat"

Fostul prim-procuror al Parchetului Buftea  Nelu Carpen, arestat la 23 aprilie 2010, întrucât ar fi luat şpagă mii de euro, se transformase în „avocatul" celor care săvârşeau infracţiuni la Codul Rutier. El a fost înregistrat audio-video, de SRI, cu o cameră miniaturală plasată chiar în biroul său, cum negocia închiderea unor dosare penale.

s
s
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite