Angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, audiaţi de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează 10 percheziţii domiciliare în Alba.

Citiţi şi: Angajaţi de la DGFP Alba, audiaţi de procurorii DIICOT. Sunt acuzaţi de sprijinire grup infracţional şi favorizarea infractorului (VIDEO)

Aceştia caută mai mulţi suspecţi acuzaţi de de spălare de bani, printre ei aflându-se şi şase angajaţi de la Finanţe Alba, suspectaţi că ajutau evazioniştii. Unul dintre suspecţi este director adjunct executiv la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, altul şef serviciu, iar ceilalţi patru sunt inspectori.

Anchetatorii au precizat că suspecţii, printre care se află şi un cetăţean italian, „au constituit o grupare infracţională, având drept scop efectuarea unor activităţi comerciale, direct sau prin societăţi comerciale interpuse, fără a le înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale sau efectuarea unor înregistrări nelegale, având drept consecinţă eludarea plăţii taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi obţinerea de beneficii financiare substanţiale". Mai mult, aceştia au adăugat că valoarea prejudiciului este estimată la 2,2 milioane de lei, reprezenzând impozit pe profit şi TVA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite