Primar acuzat de favorizarea Gărzii Maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Raduly
Robert Raduly

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Robert Raduly (foto), a aprobat fără respectarea legii organizarea unui miting de către Garda Maghiară.

Acţiunea, concepută sub forma comemorării a 65 de ani de când armata maghiară a spart blocada româno-rusă din jurul Budapestei, prevedea ca loc de desfăşurare cimitirul din apropierea patinoarului din localitate.

Mai citiţi şi:

Garda Maghiară a încins spiritele în centrul Clujului

Mascaţii au reţinut manifestanţi secui

Români, ţinta extremiştilor din Ungaria

Aici urma să aibă loc, de la aceeaşi oră, meciul de hochei dintre SC Miercurea-Ciuc şi Steaua Rangers, confruntare sportivă cu antecedente violente în ultimii ani.

„Probleme au fost dintotdeauna"

Concret, edilul Robert Raduly a eliberat, la data de 9 februarie 2010, autorizaţia pentru organizarea acţiunii de comemorare, iniţiată de către Csibi Barna, unul dintre liderii Noii Mişcări Garda Maghiară - Batalionul „Wass Albert", cu sediul la Gyor, Ungaria. La abia trei zile de la autorizare, Raduly a cerut şi avizul consultativ al Poliţiei şi Jandarmeriei Miercurea-Ciuc, fără a respecta termenul legal care prevede înştiinţarea autorităţilor cu cel puţin 48 de ore înaintea acţiunii.

Mai mult decât atât, deşi avizul celor două instituţii solicitate a fost unul negativ, edilul a decis organizarea comemorării, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

„Nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva în Miercurea-Ciuc. Probleme de felul acesta au fost dintotdeauna, însă situaţia s-a înrăutăţit constant de la venirea actualului primar", declară surse din interiorul IPJ Harghita.

Potrivit acestora, în cazul unor confruntări violente între suporterii echipelor Steaua Rangers şi Miercurea-Ciuc sau participanţii la comemorare, Poliţia şi Jandarmeria nu pot interveni eficient, neavând timpul necesar pentru stabilirea parametrilor zonei izolate şi dislocarea de trupe suficiente pentru menţinerea ordinii. Până la închiderea ediţiei, edilul din Miercurea-Ciuc nu a putut fi contactat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite