Prim-soprana Amelia Antoniu respiră doar cu mască de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Antoniu respiră doar cu mască de oxigen după ce medicii au renunţat după şase ore, în care prim-solista Teatrului de Operetă a respirat fără ajutorul aparatelor, şi la sonda de respiraţie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a spus că medicii care o îngrijesc pe Amelia Antoniu au deconectat-o din nou, duminică, de la aparatele de respirat, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:

A apărut a treia victimă a spitalului care a nenorocit-o pe prim-soprana de la Operetă

Amelia Antoniu a reuşit să respire bine mai multe ore fără ajutorul aparatelor, astfel că medicii au renunţat şi la al doilea aparat care îi susţinea respiraţia, respectiv sonda de respiraţie. Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă a rămas doar cu masca de oxigen, a precizat Bogdan Popescu.

"Sperăm într-o evoluţie în continuare favorabilă", a mai spus purtătorul de cuvânt al SUUB.

Sâmbătă, la patru zile de când a fost adusă în comă de la Spitalul CF2 la SUUB, Amelia Antoniu a fost deconectată pentru cinci ore de la aparatele care o ajută să respire, dar i s-a administrat supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare. După cinci ore în care a respirat fără aparate, Amelia Antoniu a fost reconectată.

"Starea Ameliei Antoniu este uşor mai bună, dar încă nu se poate spune că poate respira singură. Medicii fac experimente uşoare care nu îi pun viaţa în pericol", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Bogdan Popescu.

Starea celeilalte paciente, Alice Roxana Preda, este staţionară, însă în continuare foarte gravă. "În al doilea caz putem spune că starea pacientei rămâne în continuare foarte gravă, chiar dacă este uşor staţionară", a precizat Popescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite