Acrobaţii pe zăpadă la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasionaţii sporturilor extreme pe zăpadă şi-au dat întâlnire în acest weekend,
Pasionaţii sporturilor extreme pe zăpadă şi-au dat întâlnire în acest weekend,

Pasionaţii sporturilor extreme pe zăpadă şi-au dat întâlnire, în acest weekend, la concursul „Try to Fly Tour“ care are loc la Cota 2000. Cei mai buni sportivi din ţară, specialişti la sărituri spectaculoase la trambulină, au dat adevărate lecţii de acrobaţie pe pârtia de schi din Valea Dorului.

Pentru cei 65 de rideri, schiori şi snowboarderi, obstacolele din proba de sărituri au reprezentat un motiv de a face spectacol pentru publicul care a suportat frigul şi ceaţa, ca să îi aplaude. Cei peste 200 de turişti aflaţi, ieri, în Valea Dorului din Sinaia au putut urmări cea de-a treia ediţie a concursului de sărituri freestyle cu schiurile sau snowboardul, cu aterizare pe o imensă saltea gonflabilă, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Mai citiţi şi:

Din avionul deturnat în Portugalia, la Winter Air Sports de la Sinaia

Riscul de avalanşă închide pârtiile din Sinaia

Spectatorii au savurat momentele pline de adrenalină şi suspans, iar juriul a avut o sarcină dificilă, întrucât concurenţii au avut evoluţii deosebite. „Pe saltea se distrează toată lumea. Se punctează stilul şi viteza execuţiei tehnice. Important este că aici nu suntem adversari. Toţi suntem prieteni. Ne cunoaştem şi facem acest sport pentru plăcere şi adrenalină, chiar dacă premiile sunt importante", a spus Tiberiu Veliciu, concurent din Braşov.

Premii de 6.000 de euro

Organizatorii spun că evenimentul organizat la Sinaia este un succes, iar valoarea premiilor oferite medaliaţilor depăşeşte 6.000 de euro, în bani şi în echipamente de schi sau snowboard.

„Este unicul şi cel mai mare concurs de snowboard din România, la care participă concurenţi din toată ţara: Bucureşti, Braşov, Târgu-Mureş, Sinaia sau Baia Mare. Dacă la prima probă, care a fost eliminatorie, concurenţii au sărit drept, la cea de-a doua aceştia au folosit multe salturi originale, cu execuţii tehnice destul de complicate", a declarat Laura Toma, organizator.

Competiţia se va încheia astăzi, după ce se vor desfăşura probele de salturi demonstrative pe pârtie. Câştigătorii etapei de la Sinaia vor participa la marea finală, care va avea loc la Bucureşti, în Parcul Tineretului, la 6 martie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite