Ponta nu vrea lustraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta a criticat azi  legea lustraţiei, considerând-o „o prostie”. „Să dai o lege prin care să sancţionezi ceva ce s-a întâmplat acum 20 de ani este o prostie.

Citiţi şi:

Vasile Dâncu: "Nu cred că Victor Ponta va face greşeala de a respinge lustraţia"

E ca un fel de răzbunare”, a spus liderul social-democrat. El a adăugat că, aplicând principiul care a stat la baza actualei legi a lustraţiei, peste aproximativ 20 de ani ar putea fi adoptată o lege care să-i lustreze pe preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi pe premierul Emil Boc, pe care Ponta i-a comparat cu Constantin Dăscălescu şi Suzana Gâdea, foşti membrii ai CC al PCR.

Şi Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a apreciat că legea lustraţiei reprezintă o temă diversionistă, impusă de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. „În unele localităţi există primari de dinainte de Revoluţie. Cum să luăm dreptul cetăţenilor dintr-o comunitate să aleagă?”, a întrebat retoric social-democratul. El a recomandat tinerilor veniţi la şcoala politică a partidului „să atace frontal ipocrizia celor care vorbesc despre lustraţie”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite