Poliția protejează șmecherii. Imaginile filmate de radare sunt secretizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina Prefecturii Timiş, pericol pentru un şofer care circula regulamentar
Maşina Prefecturii Timiş, pericol pentru un şofer care circula regulamentar

După ce poliția a dat publicității imagini cu mașina prefectului de Timiș încălcând legea, Inspectoratul General a Poliției Române a emis o dispoziție ca toate informațiile care urmează să fie date presei, să fie mai întâi aprobate de șeful Inspectoratului Județean unde s-a produs infracțiunea.

UPDATE 15.40 Comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a infirmat iniţial existenţa ordinului.

Apoi a precizat că ,,Poliţia Rutieră va furniza în continuare imagini presei, cu respectarea legii privind protecţia datelor personale şi a procedurilor în vigoare", fără a specifica care sunt aceste proceduri.

Moment penibil în istoria Poliției Române

Inspectoratul General al Poliției Române a emis un ordin intern către toate unitățile județene ca informațiile privind infracțiunile și contravențiile rutiere să nu mai fie prezentate presei fără aprobarea șefului inspectoratului județean, unde se face constatarea accidentului.

Maşina Prefecturii Timiş, cursă nebună pe contrasens spre şedinţa de partid

Comisarul șef, Lucian Diniță, șeful Poliției Rutiere a confirmat, pentru „Adevărul", emiterea respectivei decizii de către Inspectoratul General, însă a refuzat să comenteze motivele care au determinat IGPR să ia o astfel de decizie, îndrumându-ne către Biroul de Presă al instituției.

Citește aici detalii: Mașina prefectului de Timiș, cursă nebunească pe contrasens. Coloana oficială era inexistentă

Poliția rutieră a făcut publice, până acum, nenumărate fotografii cu abateri rutiere. Ultima dintre acestea, una dintre cele mai controversate, a fost filmarea cu mașina prefectului de Timiș care s-a angajat într-o depășire nebunească a unei coloane de mașini. În mașină se aflau, la acel moment, prefectul Mircea Băcală și deputatul Alin Popoviciu.

Maşina Guvernului ucide statul de drept, pe contrasens

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite