Ucis de legea salarizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Dumitru (59 de ani), funcţionarul din Primăria Ploieşti care a făcut un atac cerebral la 15 martie, când şi-a văzut salariul diminuat ca urmare a aplicării noii legi de salarizare a bugetarilor, a murit la sfârşitul acestei săptămâni, în spital.

Bărbatul lucra de zece ani la departamentul Resurse Umane al Primăriei Ploieşti, iar, anul viitor, ar fi vrut să se pensioneze.

Mai citeşte şi:

Mutilarea ANI, o mică lovitură de stat

În martie, la puţin timp după ce şi-a luat fluturaşul de salariu, lui Ilie Dumitru i s-a făcut rău la serviciu. Aflase că a primit un salariu mai mic cu 20%, de doar 800 de lei, şi nu de 1.000, cum a încasat în fiecare lună până la sfârşitul anului trecut.

Funcţionarul a fost transportat de urgenţă la spital, iar medicii au descoperit că are un cheag de sânge pe creier, şansele acestuia de supravieţuire fiind minime. Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în tot acest timp, iar în final, organismul său a cedat.

Primăria Ploieşti are peste 1.600 de angajaţi. Prin tăierea sporurilor şi a drepturilor prevăzute în contractul colectiv de muncă, veniturile acestora s-au diminuat, în medie, cu 30%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite