Plahotniuc scapă de Procuratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Marian Lupu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, şi premierul Vlad Filat susţin că de dubla identitate a oligarhului-politician Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului, ar trebui să se ocupe „organele abilitate“, procurorul general al Moldovei, Valeriu Zubco, spune că instituţia pe care o reprezintă nu se va autosesiza în acest caz.

Citiţi şi: Oligarhul cu dublă identitate, Vladimir Plahotniuc a speculat o breşă din lege / Vezi aici cum poate scăpa cu basmaua curată

Plahotniuc-Ulinici, prim-vicepreşedintele Parlamentului, pretinde că are două identităţi "de dragul copiilor"

(VIDEO) Oligarhul din Parlament cu dublă identitate, Plahotniuc-Ulinici: „Mi-am schimbat numele de dragul copiilor"

„A respectat procedura legală", a declarat scurt presei procurorul, fără a aduce alte argumente.

„Ceva nu e-n regulă"

Premierul moldovean Vlad Filat a declarat că „ceva nu e în regulă" în legătură cu dubla indentitate a prim-vicepreşedintelui Parlamentului. Ziarul „Adevărul" a prezentat săptămâna trecută, în exclusivitate, faptul că Vladimir Plahotniuc şi-a schimbat numele în Vlad Ulinici, în România, ca cetăţean şi al acestei ţări.

„Această situaţie nu vizează doar persoana res­pectivă, dar vizează şi alianţa de guvernare", a spus Filat. Premierul declară că Plahotniuc/Ulinici trebuie să ia o decizie personală în ceea ce priveşte stabilirea unei singure identităţi.

„Sunt extraterestru"

Despre situaţia fără precedent din Republica Moldova, oligarhul Plahotniuc se rezumă la declaraţii haioase. „Sunt extraterestru", a explicat dubla sa identitate prim-vicepreşedintele Parlamentului.

De cealaltă parte, Gheorghe Amihalachioaie, preşedintele Baroului Avocaţilor din Moldova, consideră că schimbarea numelui lui Plahotniuc în Ulinici în România şi nedeclararea acestui fapt autorităţilor moldovene este ilegală.

„Procuratura trebuie să se autosesizeze, mai ales că nu este vorba despre un om obişnuit. Este o persoană oficială şi sus-pusă . Şi aici există dubii serioase", a declarat preşedintele Baroului Avocaţilor.

„Felul în care vorbeşte Plahotniuc, dar şi procurorul general, demonstrează că deputatul este bine protejat. Este ilegal să ai nume diferite în actele de identitate emise de state diferite. Argumentele invocate până acum, că şi-a schimbat numele «de dragul copiilor», nu ţin. A fost doar o ieşire din situaţie", a adăugat Amihalachioaie.

"Procuratura Genarală nu se va autosesiza. Nu există motiv. A respectat procedura legală."
Valeriu Zubco
procuror general

"Procuratura trebuie să se autosesizeze fiindă nu e un om obişnuit, este o persoană oficială şi sus-pusă."
Gheorghe Amihalachioaie
preşedintele Baroului
Avocaţilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite