Plafon de 5.000 de lei la salariile din regii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şirul de bâlbe ale Guvernului Boc în privinţa tăierii veniturilor din companiile şi regiile de stat a continuat ieri. Singurul lucru cert este că acestea nu vor fi reduse cu 25%.

Executivul ar trebui să discute azi un act normativ pentru reducerea salariilor din societăţile de stat, dar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, susţine că nu a pregătit nicio ordonanţă în acest sens.

Citiţi şi:

Salarii în Ministerul Comunicaţiilor: Femeie de serviciu în SNR: 3.249 de lei/ statistician: 1.201 de lei

De cealaltă parte, pe culoarele Palatului Victoria se discută deja despre un memorandum guvernamental potrivit căruia în companiile naţionale şi în regiile autonome va fi introdus un plafon salarial.

Din câştigul care depăşeşte acel prag, o cotă de peste 70% va fi vărsată într-un fond de solidaritate, respectivul plafon urmând să fie stabilit cel mai probabil la 5.000 de lei.

O măsură cu „caracter benevol"

În memorandumul guvernamental, virarea sumelor va fi prezentată ca având un „caracter benevol", dar va reprezenta practic o decizie a acţionarilor şi a conducerii acestor companii şi regii de stat.

„Adunările generale ale acţionarilor şi consiliile de administraţie vor fi mandatate să ceară managerilor din aceste companii şi regii să vireze unele sume către fondul de solidaritate". Reducerea cu 25% a salariilor în cadrul acestor companii de stat „nu va fi aplicată", au arătat sursele citate. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite