Pistolarii bagă spaima în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul Dragoş Pănescu (centru) a fost prins de poliţişti
Agresorul Dragoş Pănescu (centru) a fost prins de poliţişti

Doar în ultima lună, două scandaluri petrecute în centrul Piteştiului s-au încheiat cu împuşcături. Cea mai recentă întâmplare, care s-a soldat cu o victimă, a avut loc ieri-dimineaţă într‑un bar din zona Ceair.

Doi tineri s-au luat la harţă puţin după ora 5.00, după ce au consumat alcool. De aici până la bătaie şi împuşcături n-a mai fost decât un pas.

Citiţi şi:

Temutul interlop Costică Argint este încarcerat de seara trecută în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani

De la bar la spital

George Pană (27 de ani), din Curtea de Argeş, l-a lovit pe Dragoş Pănescu (23 ani), din Piteşti. Acesta din urmă a scos un pistol neletal cu bile, deţinut legal, după cum spun poliţiştii, şi a tras două focuri de armă spre George Pană, rănindu-l în piept. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Piteşti.

„Bilele i-au perforat toracele şi i-au ajuns aproape de plămâni, dar nu au afectat organele interne. Pacientul este conştient, a fost trimis la un spital din Bucureşti pentru că noi n-am avut aici chirurg toracic care să-i facă extracţia. Starea lui este una bună", a spus Tudor Ionescu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş. Dragoş Pănescu nu a vrut să recunoască, în faţa jurnaliştilor, că a folosit arma. „N‑am împuşcat pe nimeni. Am fost agresat", a spus el.

Două dosare penale

Tinerii au devenit, rapid, din agresori victime. După confruntarea armată, aceştia au declarat că vor depune plângere unul împotriva celuilalt. „În cazul celui care a tras cu pistolul se va întocmi dosar penal pentru uz fără drept de armă neletală supusă autorizării şi se va mai întocmi încă un dosar penal, în acest caz, pentru lovire şi alte violenţe", spune agentul Laura Folea, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Scandal între rromi

Un eveniment similar a avut loc în Piteşti la începutul lunii, mai precis în dimineaţa de 7 octombrie. Atunci, o gaşcă de ţigani s-a încăierat cu un băiat de poliţist, în văzul trecătorilor de pe Strada Mare, cerându-i acestuia o taxă de protecţie.

„A venit la mine Gheorghe Tudoroiu şi mi-a zis să‑i dau 200 de lei că el e şeful clanului Ciprienilor. N-am vrut să-i dau şi mi-a dat un pumn în faţă", le-a povestit atunci poliţiştilor Vasile Lazăr (30 de ani). Ca să se apere, Lazăr a scos un pistol cu bile, pe care s-a stabilit ulterior că îl poseda legal, şi a vrut să tragă spre atacator. Intervenţia poliţiştilor l-a făcut însă să se răzgândească.

În urma scandalului iscat, unul dintre bătăuşi, Carol Ionaş, 25 de ani, din Târgu-Mureş, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri.

"Bilele i-au perforat toracele şi i-au ajuns aproape de plămâni, dar nu au afectat organele interne. Pacientul a fost trimis la un spital din Bucureşti."
Tudor Ionescu șeful Serviciului de Ambulanţă Argeş

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite