Temutul interlop Costică Argint este încarcerat de seara trecută în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Argint pe vremea când se afla la Roma, Italia.
Costică Argint pe vremea când se afla la Roma, Italia.

Interlopul focşănean, Costică Argint a fost transferat seara trecută la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani, din cartierul Mândreşti unde îşi va executa pedeapsa. Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare de Judecătoria Focşani pentru scandalul din 1997 când produs mai multe pagube şi a rănit grav două persoane într-un bar din Găgeşti.


Argint a obţinut statut de refugiat politic chiar în Italia în 2006 însă în 2009 a fost arestat de autorităţile italiene. Interlopul este cunoscut pentru apariţiile sale în public alături de politicieni cunoscuţi precum fostul premier Tăriceanu sau fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu.

Costică Argint a fost adus din Italia, unde a fugit în timpul procesului din Vrancea pentru a scăpa de pedeapsă, la începutul săptămânii şi a fost ţinut în arestul IGPR. Argint va fi încarcerat în regim semideschis. Va avea uşa celulei deschisă ziua şi va putea participa la acţiuni socio - educative cum ar fi întreceri sportive sau lectura la bibliotecă.


"Conform pedepsei pa care o are de executat Costică Argint, acesta va fi încarcerat în regim semideschis, adică va avea uşa de la celulă deschisă pe timpul zilei şi va putea să participle la activităţile noastre socio - educative. Acum este ţinut în regim de carantină medicală întrucât i se fac toate analizele, i se citesc drepturile şi obligaţiile, aşa cum este procedura"
, ne-a declarat şeful Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani, comisar şef Ionel Diţă.

După executarea pedepsei, Argint va fi predat din nou autorităţilor italiene pentru un alt proces întrucât a şantajat un italian ce deţine un bar.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite