„Bolnava“ de nesimţire s-a întors la muncă după 16 luni de concediu medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Soroceanu, directoarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, s-a întors la serviciu, după ce reporterii ziarului „Adevărul“ au scris despre faptul că a stat în concediu medical mai bine de un an.

Timp de 16 luni, Daniela Soroceanu a stat acasă cu diagnosticul de tuberculoză osoasă. În tot acest timp, ea a încasat indemnizaţie de concediu medical în valoare de 3.800 de lei.

CITEŞTE ŞI

Primul român anchetat pentru concediu medical dubios


Soroceanu a revenit la program normal începând de luni, 28 iunie, deşi mai are concediu medical până la sfârşitul lunii. „A revenit la serviciu cu câteva zile înainte de terminarea concediului medical, zile care vor fi scăzute la calcularea indemnizaţiei pe care o va primi pentru luna iunie", a precizat Valerică Frăţilă, actualul şef al CAS Neamţ.

Potrivit acestuia, încadrarea Danielei Soroceanu a fost făcută pe funcţia ocupată anterior numirii pe postul de preşedinte director general.

„Revocarea din funcţia de conducere a Danielei Soroceanu a fost făcută în timp ce dumneaei era în concediu medical, astfel încât a fost operaţională din momentul întoarcerii la serviciu. În înştiinţarea trimisă pe adresa dumneaei se arăta, încă de atunci, că va putea reveni la Casa de Asigurări de Sănătate pe funcţia ocupată anterior, aceea de consilier juridic superior la Compartimentul control", a mai precizat Valerică Frăţilă.

Daniela Soroceanu este şi consilier judeţean, încasând pentru participarea la o şedinţă pe lună indemnizaţia de 788 de lei, după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Pruteanu. Ea a participat la toate şedinţele din acest an şi a fost foarte activă, după cum au precizat colegii ei.

După apariţia textului din „Adevărul", Soroceanu nu a mai participat la şedinţa din 25 iunie şi nici la inaugurarea Staţiunii Neguleşti, din data de 19 iunie, la care au fost invitaţi toţi consilierii judeţeni. Soroceanu nu a dorit să comenteze revenirea la muncă.

Bolnavi de tuberculoză

Conform CAS Neamţ, în întreg judeţul există 118 bolnavi de tuberculoză, localizată la nivelul plămânilor în majoritatea cazurilor, doar în două cazuri bacilul Koch fiind localizat la oase.

„Eu am avizat doar două cazuri de tuberculoză osoasă", a declarat medicul Liana Sâncescu, şefa Oficiului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite