Petcu: Vom face lanţ uman pentru a bloca accesul în Parlament când se va vota scrisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele confederaţiei CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe cu premierul Emil Boc, că sindicaliştii nu vor renunţa la proteste, iar în ziua în care în Parlament se va vota conţinutul scrisorii de intenţie către FMI, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului, în jurul clădirii Parlamentului se va face un lanţ uman pentru blocarea accesului.

"Ne-am propus să facem un lanţ uman când se va dezbate moţiunea , astfel încât să blocăm intrările", a declarat Marius Petcu, la finalul întâlnirii cu premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi al Muncii, Mihai Şeitan.

"Nu renunţăm la proteste, încercăm să ne diversificăm... Greva din 31 mai e posibil să continue cu greve succesive în diverse domenii de activitate", a precizat Petcu.

Liderul CNSLR - Frăţia a mai spus că a constatat că premierul este inflexibil pe cele mai multe puncte, iar despre renunţarea la reducerea tuturor pensiilor cu 15% nici nu s-a pus problema.

"A trebuit să parcurgem din nou scrisoarea şi am constatat că premierul e inflexibil pe cele mai multe lucruri discutate. Probabil se va renunţa la acele penalităţi pentru alocaţiile copiilor, veteranilor sau persoanele cu handicap. A preluat propunerile noastre, a cerut miniştrilor să găsească prin calcule formule prin care s-ar putea îndrepta anumite lucruri, dar este foarte rezervat că s-ar putea schimba ceva în scrisoarea de intenţie", a mai spus Petcu.

În ceea ce priveşte reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, liderul de la CNSLR Frăţia a precizat că rămâne în vigoare decizia de reducere a acesteia cu 25 la sută.

Marius Petcu a mai spus că au existat discuţii şi referitoare la Codul Muncii, sesizând "o deschidere a premierului privind flexibilizarea timpului de lucru".

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit astăzi cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, pentru o nouă rundă de discuţii privind măsurile de austeritate incluse în scrisoarea de intenţie pe care Executivul urmează să o trimită FMI.

La ieşirea de la discuţii, premierul Emil Boc a afirmat că ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor.

"Am făcut un inventar al alternativelor existente. Am trecut în revistă opţiunile sindicatelor. Există puncte total diferite în câteva domenii... cum ar fi cererea sindicatelor de majorare a taxelor şi a Guvernului de a nu le majora", a afirmat Emil Boc. Vezi aici detalii.

"Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realităţile economice", a mai spus premierul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite