Negocierile au eşuat/ Sindicatele nu renunţă la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii sindicatelor, că discuţiile vor continua până miercurea viitoare, când Guvernul va anunţa concluzia finală în ceea ce priveşte scrisoarea de intenţie pe care urmează să o trimită FMI. Din cauză că negocierile au eşuat, sindicatele sunt hotărâte să nu renunţe la greva generală din 31 mai.

"Am făcut un inventar al alternativelor existente. Am trecut în revistă opţiunile sindicatelor. Există puncte total diferite în câteva domenii... cum ar fi cererea sindicatelor de majorare a taxelor şi a Guvernului de a nu le majora", a afirmat Emil Boc la sfârşitul întâlnirii de la Ministerul de Finanţe. El a adăugat că ministrul Finanţelor şi al Muncii vor face evaluarea tuturor măsurilor propuse.

Citeşte şi:

Topul cheltuielilor deputaţilor braşoveni

Premierul a reafirmat că măsurile de austeritate anunţate sunt necesare pentru atingerea unui deficit bugetar de 6,8%.

"Ştiu că acest Guvern nu este unul simpatizat pentru că dacă ar fi ar duce România la dezastru şi am putea pune în pericol viitorul acestei ţări", a mai spus Emil Boc.

În 2007 şi 2008 au fost adoptate 20% de ordonanţe de urgenţă pentru creşterea salariilor bugetarilor, a afirmat premierul, adăugând că dacă punctul de pensie era 390 de lei în 2006, în 2010 este de 690 de lei .

"Doar în 2007 şi 2008 au fost adoptate 20 de ordonanţe de urgenţă pentru majorarea drepturilor salariale (...) Din nefericire, foarte mulţi dintre cei care azi dau lecţii la televizor de macroeconomie şi de soluţii de ieşire din criză sunt autorii acestor măsuri care au dus România pe marginea prăpastiei şi care pun Guvernul pe care îl reprezint în situaţia de a lua măsuri extrem de dure de austeritate, pentru a nu ajunge într-o situaţie mai dificilă. O spun cu subiect şi predicat: fostul ministru Vosganian, care din nefericire, după plecarea lui Vlădescu, a girat iresponsabil o politică financiară a statului fără acoperire şi care astăzi ne costă pe toţi români
i", a spus Boc.

Sindicatele hotărăsc săptămâna viitoare greva

Liderii confederaţiilor sindicale au afirmat că, cel mai târziu săptămâna viitoare, vor hotărî data la care vor declanşa greva generală.

"Toate federaţiile afiliate CNSLR Frăţia se vor întruni marţi, 25 mai, pentru a decide asupra declanşării grevei generale, după ce nu am reuşit să ajungem la o înţelegere cu Guvernul", a declarat liderul sindical Marius Petcu, aflat la negocierile legate de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, transmite Realitatea Tv.

Înaintea întâlnirii cu sindicaliştii, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a afirmat că modificarea scrisorii "ar fi o eroare". Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite