Peste 200.000 de turişti ard pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până şi aerul frigea ieri la mare. Cu toate acestea, atmosfera irespirabilă nu i-a speriat pe turiştii veniţi la mare de Ziua Marinei.

 „Este foarte cald, dar cel mai bine este să stăm în apă", a spus Steluţa, venită de joi din Bucureşti la Eforie Nord. Umbrela, berea, îngheţata, apa rece şi cremele de plajă sunt accesorii obligatorii la plajă. „Stăm ori sub umbrelă, ori la mal, în apă. Este tare frumos!", au spus vesele alte trei fete din Capitală.

Mai citiţi şi:

Litoralul, afectat de valul canicular ce a dat foc Rusiei

Ceva mai precauţi sunt însă turiştii mai vârstnici. „Stăm numai aici, aproape de apă. Am făcut şi plajă, dar moderat. Este frumos pentru concediu", au spus soţii Costache, tot din Bucureşti. Aceleaşi temperaturi ridicate se vor înregistra şi astăzi la malul mării, iar meteorologii spun că turiştilor nu trebuie să le fie teamă de ploaie. Totuşi, ei ar trebui să se ferească de caniculă, mai ales că indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80.

Deşi numărul de turişti care se află în acest weekend pe litoral depăşeşte 200.000, vineri seară, la staţia de taxare Feteşti de pe Autostrada Soarelui, fluxul de maşini ce se întorceau dinspre Constanţa era mult mai mare decât cel al autoturismelor ce se îndreptau spre mare. Cu numai câteva ore înainte, la Feteşti, cozile se întindeau pe kilometri.

Oamenii au rămas uimiţi să constate că pe Autostrada Soarelui se circula extrem de lejer şi ieri. La staţiile de taxare de la Feteşti, altfel cele mai fierbinţi puncte de pe A2, nici vorbă de aglomeraţie. „Înainte să plecăm, am citit pe site-ul Centrului Infotrafic că după-amiaza aceasta va fi aglomerat, dar nu a fost deloc aşa. Chiar nu am avut probleme. Vom ajunge în Constanţa la timp ca să găsim şi cazare", a spus Petruţa Oprea, din Bucureşti.

55 grade Celsius s-au înregistrat ieri pe nisip, pe litoralul românesc.
34
grade Celsius au fost înregistrate ieri în aer, în condiţiile în care după-amiază a fost înnorat.
30
grade Celsiusavea ieri apa mării, temperatură peste nivelul obişnuit.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite